Ish-deputeti i Partisë Demokratike ka publikuar disa video nga qyteti i Fierit, ku duken policët që ndalojnë kalimtarët dhe shoferët. Në statusin e tij, Luan Baçi shkruan se vajzat ndalohen për muhabet, ndërsa makinat luksoze vetëm sa i përshëndesin dhe janë qytetarët e thjeshtë ata që gjobiten.

Postimi i Luan Baçit

Po ndodh tani ne Fier!

Denoncoj me force, sjelljen e papergjegjshme dhe te ulet te policise se Edi Rames.

Pasi i lene vete qytetaret e Fierit, te levizin lirshem, pa orarin e caktuar, ne momente te veçanta, me makina policie, te shumte ne numer, ndalojne, qytetare te zakonshem, duke u bere presion, duke vendosur gjoba, ose duke u marre, lek, sipas rastit.

Ka denoncime dhe ankesa te shumta, sidomos nga vajza, qe i ndalojne thjeshte per, “muhabet” Perse jemi shpallur “zone e kuqe” per ti dhene akses policise, te sillet si pronare e jetes se qytetareve?

Kush ju a jep te drejten te ndalojne kur te duan ata?

Ku te gjejne te drejten qytetaret, kur padrejtesia bie mbi ta?

Ndiqni videot dhe shikoni sjelljen selektive te policise ndaj qytetareve, ku disa me biçikleta i ndalojne, makinat luksoze i salutojne dhe qytetare te tjere i denojne.

Gepostet von Luan Baçi am Mittwoch, 13. Mai 2020

The former Democratic Party MP has published several videos from the city of Fier, showing police officers stopping passers-by and drivers. In his status, Luan Baçi writes that girls are prohibited from chatting, while luxury cars only greet them and it is the ordinary citizens who are fined.

Post by Luan Baçi

It is happening now in Fier!

I strongly denounce the irresponsible and low behavior of Edi Rama’s police.

After leaving the citizens of Fier alone, to move freely, without a set schedule, at special moments, with police cars, numerous in number, they stop, ordinary citizens, putting pressure on them, imposing fines, or taking , lek, as the case may be.

There are many denunciations and complaints, especially from girls, who simply stop them from “chattering”.

Who gives you the right to stop when they want you?

Where do the citizens find the right, when injustice falls on them?

Watch the videos and watch the selective behavior of the police towards the citizens, where some of them stop them by bicycle, salute luxury cars and punish other citizens.