Dokumenti zyrtar i cili autorizon një individ të drejtojë makinë, motor apo çdo lloj automjeti, është shumë i rëndësishëm.

Madje në Shqipëri është edhe e vështirë për ta marrë këtë dokument, sepse përveç se duhet të jesh i vëmendshëm për të kaluar provimin e teorisë dhe praktikës duhet të dorëzosh edhe një shumë parash që DPSHTRR-së t’i mbushet mendja që të ta japë lejen.

Le t’i lëmë mënjanë këto dhe të përqëndrohemi tek rasti i pazakontë që i ka ndodhur një qytetari i cili ka dërguar mesazh shoqëruar me disa foto në redaksinë e JOQ ALBANIA.

Ai është një shtetas shqiptar, me vendbanim në Lushnjë, por absurdja qëndron se kur ai ka tërhequr patentën në të shkruhej së ishte shtetas afgan.

Është e turpshme sesi neglizhohet kaq lehtë me një mjet që është tepër i rëndësishëm për qytetarët.

 

The official document which authorizes an individual to drive a car, motorcycle or any type of vehicle, is very important.

Even in Albania it is difficult to get this document, because in addition to being careful to pass the theory and practice exam you have to submit a lot of money to convince the DPSHTRR to give you permission .

Let’s leave these aside and focus on the unusual case that happened to a citizen who sent a message accompanied by some photos in the editorial office of JOQ ALBANIA.

He is an Albanian citizen, living in Lushnja, but the absurdity is that when he withdrew his patent it was written that he was an Afghan citizen.

It is shameful how it is so easily neglected with a tool that is so important to the citizens.