“Do të qëndroj një javë në Zvicër të qetësohem se jam mërzitur shumë”- këto ishin fjalët e fundit që tha 30-vjeçari Taulant Driza, familjes përpara se të zhdukej.

Historia e të riut nga Kavaja, mbërriti gjatë transmetimit live në emisionin Pa Gjurmë” Report Tv.

Denoncimin e bëri e motra e tij e cila u shpreh se Taulant Driza jetonte prej 1 viti e gjysmë në Francë si azilant, së bashku me të fejuarën e tij:

“Taulanti është nisur drejtë Gjenevës në Zvicër, në datën 14 Maj, dhe ne kemi biseduar deri në datën 16 Maj. Në bisedën e fundit, tha që arrita, jam mirë dhe se do shkonte te një miku i tij, do të qëndronte një javë pasi ishte shumë i mërzitur, dhe pastaj do kthehej prapë në Francë.

Kemi folur me numrin francez kur mbërriti në Gjenevë, por tani rezulton i fikur. As në rrjetet sociale nuk përgjigjet. Në Shqipëri nuk kemi bërë akoma denoncim sepse kemi pritur të reagonte. Ai nuk rrinte asnjë ditë pa telefonuar në shtëpi sepse prindërit nuk durojnë dot, ai është djali vetëm.

Unë i kam dërguar edhe Ambasadës tonë në Zvicër e-mail dhe nuk kemi marrë asnjë përgjigje”, përfundon ajo.

 

“I will stay in Switzerland for a week to calm down because I am very upset” – these were the last words that 30-year-old Taulant Driza said to his family before he disappeared.

The story of the young man from Kavaja, arrived during the live broadcast on the show “Without a Trace” Report Tv.

The denunciation was made by his sister, who said that Taulant Driza had been living in France for a year and a half as an asylum seeker, together with his fiancée:

“Taulant left for Geneva, Switzerland, on May 14, and we talked until May 16. In the last conversation, he said that I had arrived, that I was well, and that he would go to a friend of his, stay a week after he was very upset, and then return to France.

We talked to the French number when he arrived in Geneva, but now he turns off. Nor does it respond on social media. In Albania we have not yet made a denunciation because we expected it to react. He never stayed home without calling because his parents couldn’t stand him, he was the only son.

I have also sent an e-mail to our Embassy in Switzerland and we have not received any response “, she concludes.