Një ngjarje e rëndë tronditi Shqipërinë mëngjesin e djeshëm, pasi ku një 29-vjeçar i infektuar me COVID-19 dha fund jetës duke u hedhur nga kati i tretë i spitalit “Shfqet Ndroqi”. Ai është identifikuar si Xhino Koça nga Durrësi dhe prej disa ditësh ndodhej i shtruar në spital, pasi ishte infektuar me Koronavirus. I riu ishte djali më i vogël i dy prindërve të njohur nga Durrësi, stilistes Lira Koça dhe kreut të Njësisë Administrative nr.2 Leonard Koça.

Mesazhe të pafundme janë shpërndarë në rrjetet sociale në lidhje me ndarjen e parakohshme nga jeta të të riut durrsak Xhino Koça. Miq e të afërm të prindërve të tij janë pikëlluar për lajmin e trishtë dhe shprehen jashtë mase të tronditur.

Disa prej mesazheve:

“Parajsës iu shtua një ëngjëll i parakohshëm. Zoti ju dhëntë durim,forcë e ngushëllim,për të përballuar humbjen më tragjike në jetë. Shpirti i Xhinos pushoftë në paqe”.

“Dhimbja na ka kapluar te gjitheve. Nuk ka fjale ngushellimi sot per ty mikja ime.Behu e forte! Engjelli shkoi prane Zotit”.

“Një lajm fatkeq, prishi qetesinë jo vetem te familjes suaj Lira por besoj si une edhe e gjithe miqve, atyre qe e kanë njohur apo jo!!! Lutjet e shkojnë për shpirtin e tij që të prehet në paqe dhe për gjithe ju familjen që Zoti t’i japi forcë në kete moment të vështirë të jetës”.

“Mosss pse Zot, cqe kjo qe bere? si e more engjellin e Lires, ajo i falte dashuri e miresi gjithe botes, nuk meritonte kete dhimbje te padurueshme? jepi force Zot ta perballoje???jam prane teje e shtrenjta ime?”

Xhino kishte krijuar profilin e një djali të ndjeshëm, të shoqërueshëm dhe mjaft i përkujdesur deri për kafshët e rrugës, që nuk nguronte t’i ushqente sa herë i dilnin përpara, shumë e kanë cilësuar si “djalë flori”, të riun që u nda nga jeta…

A serious event shook Albania yesterday morning, after a 29-year-old infected with COVID-19 ended his life by jumping from the third floor of the “Shfqet Ndroqi” hospital. He was identified as Xhino Koça from Durrës and had been hospitalized for several days, after being infected with the Koronavirus. The young man was the youngest son of two well-known parents from Durrës, the stylist Lira Koça and the head of Administrative Unit no.2 Leonard Koça.

Endless messages have been spread on social networks regarding the premature separation from life of the young man from Durrës, Xhino Koça. Friends and relatives of his parents are saddened by the sad news and express themselves extremely shocked.

 

Some of the messages:

“A premature angel was added to heaven. May God give you patience, strength and comfort to face the most tragic loss in life. “May the soul of Gino rest in peace.”

“The pain has gripped us all. There is no word of consolation today for you my friend. Be strong! The angel went to God.

“Unfortunately news, disturbed the peace not only of your family Lira but I believe like me and all my friends, those who have known him or not !!! Prayers go to his soul to rest in peace and to all of you family for God to give him strength in this difficult moment of life.

“Mosss why God, what did you do? How did you take the angel of Lyra, she forgave love and kindness to the whole world, did not deserve this unbearable pain? Give strength God to face it ??? I am near you my dear?”

 

Gino had created the profile of a sensitive boy, sociable and very caring enough for the street animals, who did not hesitate to feed them whenever they came in front of him, many have described him as the “golden boy”, the young man who broke up from life …