Imuniteti nga Covid-19 zgjat plot 6 muaj. Në këtë përfundmi kanë dalë kërkimet e fundit të Universitetit të Oksfordit, të cilat nisën nga marsi e zgjatën deri në nëntor.

Sipas CNBC, subjekte të kërkimit ishin mjekë dhe infermierë, të cilat janë edhe shumë më shumë të ekspozuar se pjesa tjetër e popullsisë.

Pra, riinfektimi me Covid nuk rindodh brenda 6 muajve, përveç ndonjë rasti të rrallë.

Ky është një lajm i mirë për të gjithë ata që janë duke e kaluar koronavirusin në këtë valë të dytë, veçanërisht para daljes së vaksinës.

Immunity from Covid-19 lasts a full 6 months. This is the conclusion of the latest research from the University of Oxford, which started in March and lasted until November.

According to CNBC, the subjects of the research were doctors and nurses, who are also much more exposed than the rest of the population.

So, reinfection with Covid does not recur within 6 months, except in some rare cases.

This is good news for anyone who is passing the coronavirus on this second wave, especially before the vaccine comes out.