Qeveria greke ka vendosur masa më të rrepta në tre rajone pas rritjeve të infektimeve këtë javë.

Zëvendësministri për Mbrojtjen Civile dhe menaxhimin e Krizave, Nikos Hardalias tha në një konferencë për shtyp se tre rajonet, Atika, Selaniku dhe gadishulli i Halkidhiqisë do të fillojë këtë fundjavë shtetrrethimin që në orën 18:00.

Masat e reja parashikojnë që shitësit me pakicë dhe shërbimet e kujdesit personal (parukeritë dhe sallonet e bukurisë) do të hapen nga e hëna në të premte nga ora 07:00 deri në 18:00.

Në fundjavë do të qëndrojnë të hapura vetëm farmacitë, supermarketët, furrat e bukës dhe karburantet nga ora 07:00 deri në 17:00.

Ndërkohë masa më të rrepta janë parashikuar për të gjithë rajonet dhe do të qëndrojnë në fuqi deri më 15 shkurt.

 

The Greek government has imposed tougher measures in three regions following increases in infections this week.

Deputy Minister of Civil Defense and Crisis Management Nikos Hardalias told a news conference that the three regions, Attica, Thessaloniki and the Halkidiki peninsula, would begin a curfew this weekend at 18:00.

The new measures provide that retailers and personal care services (hairdressers and beauty salons) will be open from Monday to Friday from 07:00 to 18:00.

Only pharmacies, supermarkets, bakeries and fuel will be open on weekends from 07:00 to 17:00.

Meanwhile stricter measures are envisaged for all regions and will remain in force until February 15.