Greqia po shkon drejt mbylljes totale. Këtë e ka bërë të ditur sot Ministri i Shëndetësisë, Vassilis Kikilias, i cili ka thënë se vendi po hyn në një bllokim total për një muaj, pasi kushtet epidemiologjike po përkeqësohen në vend dhe sistemi Kombëtar i Shëndetësisë po përballet me presion në rritje.

Sipas Ministrit të Shëndetësisë, Kryeministri dhe qeveria pranuan rekomandimin përkatës të ekspertëve të sëmundjeve infektive, ndërsa theksoi se njoftimet për masat e reja do të bëheshin nga Mitsotakis të enjten në mëngjes, së bashku me shefin e grupi specialist, profesor Sotiris Tsiodras.

Sipas rekomandimeve të paraqitura nga Komiteti i Ekspertëve, vetëm shkollat ​​fillore do të mbeten të hapura, ndërsa shkollat ​​e mesme dhe licetë do të mbyllen.

Duke folur për Ant1-TV, ai tha se vendimi u mor pas komunikimit që ai kishte me Komisionerin e Shëndetësisë St. Kyriakidou dhe Drejtorin e Përgjithshëm të Qendrës Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC) Dr. Andrea Ammon.

Greece is heading towards total closure. This was announced today by the Minister of Health, Vassilis Kikilias, who said that the country is entering a total blockade for a month, as the epidemiological conditions in the country are deteriorating and the National Health system is facing increasing pressure.

According to the Minister of Health, the Prime Minister and the government accepted the relevant recommendation of the infectious disease experts, while emphasizing that the announcements for the new measures would be made by Mitsotakis on Thursday morning, together with the head of the specialist group, Professor Sotiris Tsiodras.

According to the recommendations submitted by the Committee of Experts, only primary schools will remain open, while secondary schools and high schools will be closed.

Speaking to Ant1-TV, he said the decision was made after communication he had with Health Commissioner St. Kyriakidou and the Director General of the European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) Dr. Andrea Ammon.