Athina zyrtare do të prezantojë një projektligj që skualifikon nga pensioni shtetëror personat që nuk kanë qenë rezident në Greqi për 40 vite. Lajmi publikohet nga gazeta ‘Kathimerini’.

Projektligji që do të prezantohet nga ministria e punës do të prekë minoritarët grekë nga Shqipëria që paguajnë sigurime shoqërore.

Grekët etnikë zhvilluan edhe një protestë në qendër të Athinës duke kërkuar pensione të barabarta.
Lajmi për amendamentin u publikua pasi këngëtari dhe lideri i grupit muzikor Melisses, Christos Mastoras, që ka lindur në një fshat me minoritarë në jug të Shqipërisë, doli kundër qeverisë.

Ndërkohë që kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis e ka telefonuar këngëtarin të enjten për t’a informuar për ndryshimet në projektligj. Me këtë vendim duket shumë e largët dita që Greqia të njohë vitet e punës për emigrantët shqiptarë që kanë punuar në vendin fqinj.

Official Athens will introduce a bill disqualifying persons who have not been resident in Greece for 40 years from state pension. The news is published by the newspaper ‘Kathimerini’.

The bill to be presented by the labor ministry will affect Greek minority Albanians who pay social security.

Ethnic Greeks also staged a protest in downtown Athens demanding equal pensions.
The news of the amendment was released after Melisses singer and leader Christos Mastoras, who was born in a minority village in southern Albania, came out against the government.

Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis called the singer on Thursday to inform him of changes to the bill. With this decision, the day seems far-fetched for Greece to recognize years of work for Albanian migrants who have worked next door.