E gjithë Greqia ka mbajtur zi për dy fëmijët që mbetën të vrarë mesditën e djeshme nga tërmeti. Numri më i madh i viktimave deri tani është regjistruar në Turqi, në të cilën janë nxjerrë 26 të vdekur nga rrënoja, ndërsa numri i të lënduarve numërohet në gati 400. Ndërkohë, në Samos u raportua për dy të vdekur nga tërmeti. Dy të rinjtë, vajza 15 vjeçe dhe një djalë 17 vjeç u zunë nga muri që u shemb gjatë tërmetit teksa ata po kalonin aty. Mediat greke raportojnë se dy të rinjtë u gjetën të përqafuar poshtë rrënojave.

Ata ishin të dashuruar me njeri-tjetrin dhe në momentin e tërmetit, djali duket se e ka përqafuar vajzën duke mos ditur se vdekja i priste të dy. Babai i 17-vjeçarit thotë se u shqetësua kur i biri nuk po i përgjigjej në telefon fill pas tërmetit duke bërë që të nisnin kërkimet. Ata u gjetën poshtë murit disa orë pas tërmetit.

All of Greece has mourned the two children who were killed yesterday at noon by the earthquake. The highest death toll so far has been recorded in Turkey, where 26 people were rescued from the rubble, while the number of injured is estimated at almost 400. Meanwhile, in Samos two deaths were reported from the earthquake. Two young men, a 15-year-old girl and a 17-year-old boy were caught by the wall that collapsed during the quake as they were passing by. Greek media report that the two young men were found embracing under the rubble.

They were in love with each other and at the moment of the earthquake, the boy seems to have hugged the girl not knowing that death awaited them both. The 17-year-old’s father says he was upset when his son was not answering the phone right after the quake prompting searches to begin. They were found under the wall a few hours after the quake.