Greqia ka vendosur të shtyjë deri më 30 nëntor masat kufizuese me Shqipërinë.

Lajmi bëhet i ditur nga autoritetet greke, të cilët njoftojnë se personat që do të duhet të udhëtojnë drejt Greqisë, do duhet të kenë një rezultat negativ të testit molekular të kryer jo më shumë se 72 orë përpara.

“Qeveria greke ka vendosur të shtyjë deri më 30 nëntor masat kufizuese me Shqipërinë, duke marrë shkas nga të dhënat e fundit epidemiologjike. Të gjithë personave që udhëtojnë në Greqi do t’u kërkohet të kenë rezultat negativ të testit molekular (PCR) për COVID-19, të kryer deri në 72 orë para hyrjes së tyre në vend.

Certifikatat e testit RT-PCR duhet të jenë të shkruara në anglisht dhe të mbajnë emrin dhe pasaportën/numrin e identitetit kombëtar të udhëtarit. Për fëmijët nën 10 vjeç ky test nuk do të jetë i detyrueshëm. Të gjithë udhëtarët do të duhet të plotësojnë dhe paraqesin formularin e tyre PLF dhe mund t’i nënshtrohen testimit të rastësishëm pas mbërritjes në kufirin grek. Pas kalimit në vendin fqinj, udhëtarët do të duhet të vetë-izolohen për 7 ditë”, thuhet në njoftimin e ambasadës greke.

 

Greece has decided to postpone the restrictive measures with Albania until November 30.

The news is announced by the Greek authorities, who announce that the persons who will have to travel to Greece, will have to have a negative result of the molecular test performed no more than 72 hours before.

“The Greek government has decided to postpone the restrictive measures with Albania until November 30, based on the latest epidemiological data. All travelers to Greece will be required to have a negative COVID-19 molecular test (PCR) test performed up to 72 hours before entering the country.

RT-PCR test certificates must be written in English and bear the passenger’s name and passport / national identity number. For children under 10 this test will not be mandatory. All travelers will need to complete and submit their PLF form and may undergo random testing upon arrival at the Greek border. “After crossing the neighboring country, travelers will have to self-isolate themselves for 7 days,” reads the announcement of the Greek embassy.