Greqia ka shënuar këtë të dielë një rekord të ri viktimash nga COVID-19. Plot 71 pacientë kanë ndërruar jetë së fundmi si asnjëherë më parë gjatë 24 orëve në shtetin fqinj.

Po ashtu edhe 1698 raste janë regjistruar, vetëm 25 prej tyre nga portat hyrëse në Greqi. Vendi fqinj i është rikthyer sërish karantinës së plotë duke lejuar daljen vetëm për arsye pune, shëndetësore apo të nevojshme.

Pavarësisht karantinës, shifrat po rriten teksa një vendim i ri do të merret në fund të nëntorit kur dhe mbaron afati i masave.

Greece set a new record for victims of COVID-19 this Sunday. A total of 71 patients have recently passed away as never before in the 24 hours in the neighboring state.

Also 1698 cases have been registered, only 25 of them from the gateways to Greece. The neighboring country has returned to full quarantine allowing exit only for work, health or necessary reasons.

Despite quarantine, the numbers are rising as a new decision will be made at the end of November when the deadline expires.