Ministri grek i Mbrojtjes Sociale Nikos Hordhalias e ka bërë këtë deklaratë të papritur sot në orët e mesditës në Janinë ku ndodhej për një inspektim në aeroportin e këtij qyteti.

Greqia duket se e ka marrë seriozisht refuzimin e shqiptarëve për të hyrë në territorin e vet javën e ardhshme. Një anëtar i qeverisë greke sot ka deklaruar se Greqia nuk është ende gati të çelë kufijtë tokësore me Shqiperinë më datë 1 korrik ashtu siç ishte paralajmëruar. Ministri grek i Mbrojtjes Sociale Nikos Hordhalias e ka bërë këtë deklaratë të papritur sot në orët e mesditës në Janinë ku ndodhej për një inspektim në aeroportin e këtij qyteti.

Sipas tij shtyrja e hapjes së kufijve tokësore me Shqipërinë ka të bëjë me marrjen e mëtejshme të masave për të mbrojtur vendin nga Covid-19 pas rasteve të fundit të shfaqura në Shqipëri. Kjo është hera e dytë që autoritetet e vendit fqinj kanë shtyrë çeljen e kufijve tokësorë me Shqipërinë pas asaj qe ishte planifikuar më 15 qershor dhe tani më 1 korrik.

Greek Minister of Social Protection Nikos Hordhalias made this unexpected statement today at noon in Ioannina where he was for an inspection at the airport of this city.

Greece seems to have taken seriously the refusal of Albanians to enter its territory next week. A member of the Greek government said today that Greece is not yet ready to open its land borders with Albania on July 1, as previously announced. Greek Minister of Social Protection Nikos Hordhalias made this unexpected statement today at noon in Ioannina where he was for an inspection at the airport of this city.

According to him, the postponement of the opening of land borders with Albania has to do with further measures to protect the country from Covid-19 after the recent cases in Albania. This is the second time that the authorities of the neighboring country have postponed the opening of land borders with Albania after what was planned on June 15 and now on July 1.