Mediat greke kanë identifikuar liderin e grupit të shqiptarëve që siguronte kokainën direkt nga Holanda dhe e shpërndante atë në Athinë, e që së fundmi kërkonte që të hynte edhe në tregun e Mikonosit, ishulli grek i vizituar nga VIP-at gjatë verës.

Sipas tyre personi që drejtonte grupin ishte 44-vjeçari shqiptar me inicialet Gj.K. Ai cilësohet si “Lordi i Unazës”, pasi me “Unaza” njihej grupi që drejtonte me aktivitet të theksuar shpërndarjeje kokaine në Athinë.

Sipas mediave greke ai rezulton të jetë një person me precedent të mëparshëm penalë dhe një emër mjaft i rrezikshëm për policinë greke. Në vitin 2017, Kapaj ishte mjaft me fat pasi i shpëtoi një atentati në një lokal në Glifadha të Athinës, ngjarje ku mbeti i vrarë biznesmeni shqiptar, Roland Shembitrasi.

Ngjarja ndodhi në tetor të vitit 2017, në një nga lokalet më të njohur të Athinës që ishte në pronësi të Shembitrasit. Kapaj mbeti i plagosur, por pak ditë më vonë ai la spitalin për të vijuar jetën e tij normale, ndërsa miku i tij, u përcoll për në banesën e fundit.

Greek media have identified the leader of the group of Albanians who supplied cocaine directly from the Netherlands and distributed it in Athens, which recently sought to enter the market of Mykonos, the Greek island visited by VIPs during the summer.

According to them, the person leading the group was a 44-year-old Albanian with the initials Gj.K. He is described as the “Lord of the Ring”, as “The Ring” was known to the group that led the cocaine distribution activity in Athens.

According to Greek media, he turns out to be a person with a previous criminal record and a very dangerous name for the Greek police. In 2017, Kapaj was quite lucky after escaping an assassination attempt in a bar in Glifadha, Athens, an event where the Albanian businessman, Roland Shembitrasi, was killed.

The event took place in October 2017, in one of the most famous restaurants in Athens that was owned by Shembitras. Kapaj was injured, but a few days later he left the hospital to continue his normal life, while his friend was escorted to the last apartment.