Mediat Greke bëjnë me dije gjatë minutave të fundit se tre shqiptarë janë arrestuar nga autoritetet vendase ndërsa nuk kanë munguar as shkëmbimet e zjarrit me armë.

Gjatë një kontrolli në një banesë, pasi kanë vënë re prezencën e policisë, emigrantët shqiptarë nxorën armët dhe filluan të qëllonin ndaj tyre. Oficerët iu përgjigjën zjarrit dhe përfundimisht dy nga kriminelët u plagosën. Njëri prej tyre u dërgua në Spitalin Corinth dhe tjetri në Thriassio. I treti u arrestua.

Një operacion i madh policor po zhvillohet në zonën e Korintit të Lashtë gjatë orëve të fundit teksa raportohet se oficerët e policisë ranë në gjurmët e tre kriminelëve (sicc i quajnë mediat greke) të armatosur shqiptarë.

I njëjti informacion tregon se ka ndodhur një konfrontim i armatosur, pasi dëshmitarët okularë raportojnë të kenë dëgjuar të shtëna me armë afër Akrocorinthit.

Policia ka ngritur blloqe “kryesore” për të identifikuar dhe gjurmuar ata që kërkohen. Ekziston edhe një ambulancë në vend për çdo dëmtim.

Ngjarja ka ndodhur pasditen e së Premtes kur oficerët e policisë identifikuan burrin 44-vjeçar dhe shkuan për ta arrestuar.

Diku diku atje gjërat shkuan keq, pasi njëri nga të kërkuarit hyri në makinën e tij për të shpëtuar nga oficerët e Hellas, dhe përgjoi makinën për të shpëtuar duke kujtuar skena nga … lojën e famshme video “Grand Theft Auto”, pasi policia filloi të shtënat për për ta ndaluar.

Greek media have reported in the last minutes that three Albanians have been arrested by local authorities, and gunshots have not been missed.

During a raid on an apartment, after noticing police presence, Albanian immigrants pulled out their weapons and began firing at them. The officers responded to the fire and eventually two of the criminals were injured. One of them was taken to Corinth Hospital and the other to Thriassio. The third was arrested.

A major police operation has been under way in the area of ​​Ancient Corinth for the past few hours as police officers reportedly tracked down three armed Albanian criminals (as the Greek media call them).

The same information indicates that an armed confrontation occurred after eyewitnesses reported hearing gunshots near the Acrocorinth.

Police have set up “key” blocks to identify and track down those wanted. There is also an ambulance on site for any injuries.

The incident happened Friday afternoon when police officers identified the 44-year-old man and went to arrest him.

Somewhere out there things went wrong after one of the fugitives got into his car to escape the Hellas officers, and tapped the car to escape remembering scenes from the… famous video game “Grand Theft Auto”, as police began to search shooting to stop him.