Duke filluar nga sot, Greqia do të hyjë në një fazë të re masash shtrëntuese anti-Covid ku maska do të jetë e detyrueshme si në ambiente të jashtme dhe të brendshme, ndërsa lëvizja me makina do të ndalohet nga ora 12:30 deri në 05:00 të mëngjesit në qytetet më të prekura.

Megjithatë, rinia e Selanikut ka dashur që të festojë mbrëmë ditën e fundit të “lirise” duke u mbledhur në sheshet kryesore të qytetit, gjë e cila ka shqetësuar policinë, raporton abcnews.al.

Mediat greke raportojnë se grupe të rinjsh u mblodhën nëpër sheshet e qytetit duke detyruar policinë të ndërhynte për shpërndarjen e tyre.

Greqia po numëron rritje të rasteve me koronavirus duke detyruar qeverinë që të marrë masa të forta shtrënguese.

Starting today, Greece will enter a new phase of anti-Covid austerity measures where the mask will be mandatory both indoors and outdoors, while driving will be prohibited from 12:30 to 05 : 00 am in the most affected cities.

However, the youth of Thessaloniki wanted to celebrate last night the last day of “freedom” by gathering in the main squares of the city, which has worried the police, reports abcnews.al.

Greek media report that groups of young people gathered in the town squares forcing the police to intervene for their dispersal.

Greece is counting on an increase in coronavirus cases forcing the government to take strong austerity measures. /abcnews.al