Një grua pjesë e shoqatës patriotike, e cila po protestonte ndaj homazheve që po kryhen në varresat e ushtarëve grekë është shoqëruar gjatë ditës së sotme në Këlcyrë nga policia. Dita e sotme përkon me festën kombëtare të Greqisë. Në zonën e Këlcyrës janë vendosur disa postoblloqe për të evituar incidentet e mundshme.

Zv.ministri i jashtëm grek për homogjenët, Kostandinos Vllasis si dhe kreu i PBDNJ-së Vangjel Dule, dhe ish-deputeti Vangjel Tavo janë të pranishëm në homazhet që do të mbahen në Këlcyrë. Gjithashtu pjesë e ceremonisë përkujtimore ka qenë dhe ish-ministri shqiptar Spiro Ksera.

Për të kujtuar festën kombëtare të Greqisë mblidhen me dhjetra qytetarë grekë në Këlcyrë. Autoritetet e vendin fqinj si dhe të afërm të ushtarëve të vrarë në Shqipëri gjatë luftës italo- greke vijnë në Shqipëri për të marrë pjesë në ceremoninë përkujtimore.

A woman part of the patriotic association, who was protesting against the homage being paid to the graves of Greek soldiers, was escorted today in Këlcyrë by the police. Today coincides with the national holiday of Greece. Several checkpoints have been set up in the Këlcyra area to avoid possible incidents.

Greek Deputy Foreign Minister for Homogeneity, Kostandinos Vllasis, as well as the head of PBDNJ Vangjel Dule, and former MP Vangjel Tavo are present at the homage to be held in Këlcyrë. Former Albanian Minister Spiro Ksera was also part of the memorial ceremony.

Dozens of Greek citizens gather in Këlcyrë to commemorate the national holiday of Greece. Neighboring authorities as well as relatives of soldiers killed in Albania during the Italo-Greek war come to Albania to attend the memorial service.