Qershia, fruti i qershorit dhe i verës, është e pasur me shumë vlera ushqyese duke nisur që nga bishtat e deri te lëkura.

Fruti i stinës përmban vitamina të shumta, është shumë e pasur në fibra, flavanoide e antiksidantë që mbrojnë trupin nga radikalet e lira.

Pavarësisht se në të shumtën e rasteve prej qershive hamë vetëm tulin e shijshëm, në fakt harrojmë që bishtat kanë një rëndësi të veçantë për shëndetin e nuk duhet t’i hedhim në kosh.

Në mënyrë të veçantë, çaji që përgatitet me bishtat e qershive, kuron sëmundjet e traktit urinar dhe eliminon si me magji dhimbjet e veshkave.

Bishtat e qershive, në rastin e gurëve apo kristaleve që krijohen në veshka, kanë veti magjike. Çaji i përgatitur nga bishtat e qershive parandalon krijimin e gurëve dhe kristaleve.

Si ta përgatitni çajin nga bishtat e qershive?

Pasi i ke pastruar bishtat e qershive, vloji në një tenxhere në të cilën ke hedhur më parë 1-2 gota ujë. Lëre të vlojë për disa minuta dhe pije për disa ditë rresht.

Çajin mund ta pish edhe të ftohtë, 2-3 herë gjatë ditës derisa të ndihesh më mirë.

Cherry, the fruit of June and summer, is rich in nutritional values ​​ranging from the stems to the skin.

Seasonal fruit contains many vitamins, is very rich in fiber, flavanoids and antioxidants that protect the body from free radicals.

Although in most cases cherries eat only tasty pulp, we actually forget that tails have a special importance for health and we should not throw them in the basket.

In particular, tea prepared with cherry stalks cures urinary tract diseases and magically eliminates kidney pain.

Cherry stalks, in the case of stones or crystals that form in the kidneys, have magical properties. Tea prepared from cherry stalks prevents the formation of stones and crystals.

How to make tea from cherry stalks?

After cleaning the cherry stalks, boil them in a pot in which you have previously poured 1-2 glasses of water. Let it boil for a few minutes and drink for several days in a row.

You can also drink tea cold, 2-3 times a day until you feel better.