Një fëmijë 7-vjeçar ka ndërruar jetë si pasojë e goditjes nga makina në fshatin Rusinovc të Lipjanit. Për këtë rast policia ka arrestuar shoferin e veturës.

Lajmin për Gazetën Express e ka konfirmuar zëdhënësja e Policisë së Kosovës për rajonin e Prishtinës, Flora Ahmeti.

“Sot rreth orës 16:30, në rrugën Komoran – Carralevë, saktësisht në fshatin Rusinoc të Lipjanit, ka ndodhur një aksident trafiku, ku për pasojë një person (këmbësor) ka vdekur”. 7-vjeçari ka vdekur rreth orës 17:30 pasi është dërguar në QKUK, por i njëjti nuk i ka mbijetuar plagëve dhe ka vdekur.

“Si pasojë e këtij aksidenti lëndime të rënda trupore ka pësuar këmbësori S.S (2014), i cili nuk ka mundur tu përballojë plagëve të marra dhe i njëjti rreth orës 17:30, në QKUK, ka ndërruar jetë”, thotë Ahmeti.

Shoferi i makinës, një 27-vjeçar, është arrestuar dhe i është shqiptuar masa e dënimit prej 48 orësh.

“Ngasësi i veturës A H. 27 vjeç është arrestuar dhe me urdhër të Prokurorit të shtetit i është shqiptuar masa e ndalimit prej 48 orësh. Ndërkohë që trupi i viktimës është dërguar në Insittutin e Mjekësisë Ligjore për Obduksion”, konfirmon Ahmeti.

A 7-year-old child died as a result of being hit by a car in the village of Rusinovc in Lipjan. In this case, the police have arrested the driver of the car.

The news for the Express newspaper was confirmed by the spokesperson of the Kosovo Police for the Prishtina region, Flora Ahmeti.

“Today around 16:30, on the road Komoran – Carralevë, exactly in the village Rusinoc of Lipjan, a traffic accident occurred, where as a result a person (pedestrian) died.” The 7-year-old died around 17:30 after being sent to the UCCK, but he did not survive the injuries and died.

“As a result of this accident, the pedestrian S.S (2014) suffered serious bodily injuries, who could not cope with the injuries received and the same died at around 17:30, at the UCCK”, says Ahmeti.

The driver of the car, a 27-year-old, was arrested and sentenced to 48 hours.

“The driver of the car A H., 27 years old, was arrested and by order of the State Prosecutor, he was sentenced to 48 hours detention. While the body of the victim was sent to the Institute of Forensic Medicine for Autopsy “, confirms Ahmeti.