Një 19 vjeçar shqiptar është vënë në prangat e policisë për shkak se është kapur me “shtëpi bari” në Bradford të Britanisë së Madhe. Mediat britanike raportojnë se i arrestuari është 19-vjeç dhe kishte mbjellë drogë në 6 dhoma në një vilë 4 katërshe. Konkretisht shqiptarit iu gjetën 213 bimë kanabisi.

Zelaj fillimisht nuk ua hapi derën efektivëve të policisë, por ato u futën nga dera e prapme, pasi dëgjonin lëvizjet e 19-vjeçarit brenda godinës dhe më pas bënë arrestimin e tij.

Shqiptari nuk kishte dënim të mëparshëm në Britaninë e Madhe ndërsa para gjykatësit ka thënë se kishte vetëm rolin e ujitësit. 19-vjeçari tha para gjykatës se ai kishte mbërritur në Angli nga Franca për një jetë më të mirë dhe me shpresën për t’i dërguar para familjes së tij të varfër në Shqipëri.

A 19-year-old Albanian man has been handcuffed by the police because he was caught with a “bar house” in Bradford, Great Britain. British media report that the detainee is 19 years old and had planted drugs in 6 rooms in a 4-storey villa. Specifically, 213 cannabis plants were found on Albanians.

Zelaj initially did not open the door to the police, but they entered through the back door, after hearing the movements of the 19-year-old inside the building and then made his arrest.

The Albanian had no previous conviction in the UK while before the judge he said that he only had the role of irrigator. The 19-year-old told the court that he had arrived in England from France for a better life and with the hope of sending them to his poor family in Albania.