Djali 11-vjeçar Alvin Berisha, i cili u shpëtua nga kampi Al Hol në Siri ka mbërritur në Durrës me babain e tij.

Afrim Berisha ka postuar në profilin e tij në Instagram disa foto me djalin e tij pranë portit.

Djali duket se është në gjendje të mirë shëndetësore. Pas largimit nga kampi Al Hol, ai iu nënshtrua një ndërhyrje kirurgjikale në këmbë.

Ai mbeti i plagosur gjatë një atentati me bombë në Siri ku fatkeqësisht humbi jetën nëna e tij.

Në moshën 6 vjeçare, në dhjetor të 2014, Alvin Berisha shkoi drejt Sirisë me të ëmën që ka dashur t’i bashkohej ISIS-it. Nëna e tij, e lindur në Durrës në vitin 1982 ka emigruar në Itali, ku edhe ka rënë pre e propagandës fetare radikale islamike.

Ajo humbi jetën nga një bombardim kundër militantëve të Shtetit Islamik në Siri, ngjarje gjatë të cilës është plagosur rëndë edhe Alvini. U desh një operacion i mirëorganizuar nga autoritetet italiane dhe shqiptare si dhe organizatat humanitare për të bërë të mundur nxjerrjen e tij nga kampi i ferrit dhe bashkimin e Alvinit me familjen e tij.

Tashmë sfidë për shtetin shqiptar mbetet kthimi i rreth 28 fëmijëve të tjerë shqiptarë që gjenden në kamp.

11-year-old Alvin Berisha, who was rescued from the Al Hol camp in Syria, has arrived in Durrës with his father.

Afrim Berisha posted on his Instagram profile some photos with his son near the port.

The boy appears to be in good health. After leaving the Al Hol camp, he underwent surgery on his leg.

He was wounded in a bomb attack in Syria that unfortunately killed his mother.

At the age of 6, in December 2014, Alvin Berisha went to Syria with his mother, who wanted to join ISIS. His mother, born in Durrës in 1982, emigrated to Italy, where she fell prey to radical Islamic religious propaganda.

She lost her life in a bombing raid by Islamic State militants in Syria, during which Alvin was seriously injured. It took a well-organized operation by the Italian and Albanian authorities as well as humanitarian organizations to make it possible to remove him from the hell camp and unite Alvin with his family.

The return of about 28 other Albanian children in the camp remains a challenge for the Albanian state.