Burime bëjnë me dije se Gjykata e Elbasanit ka dhënë masën e sigurisë Arrest me burg për 45 vjeçarin Josif Kavaja.

Në seancën gjyqësore të zhvilluar dje pasdite nën masa të rrepta sigurie Josif Kavaja ka deklaruar përpara gjykatësit Taulant Tafa se nuk ka probleme me shëndetin mendor por gjithçka ka nisur si pasojë e provokimeve të bëra nga një tjetër banor i zonës me të cilin ka pasur vazhdimisht probleme. Pavarësisht pretendimeve të 45-vjeçarit, Gjykatesi ka vendosur që ai ti nënshtrohet edhe një ekzaminimi psikik.

Prokurori i çështjes Xhelian Saferi ka ngritur të paktën edhe dy akuza të tjera ndaj Josif Kavajës ate te “Tentativë vrasjeje të efektivave RENEA” dhe “Tentativë vrasje të efektivave të policisë së shtetit “.

Sources suggest that the Court of Elbasan has given the security measure Arrest with imprisonment for 45 year old Josif Kavaja.

In the court session held yesterday afternoon under strict security measures, Josif Kavaja stated before Judge Taulant Tafa that he has no mental health problems but everything started as a result of provocations made by another resident of the area with whom he had constant problems. . Despite the allegations of the 45-year-old, the judge decided that he should undergo a psychic examination.

The prosecutor of the case, Xhelian Saferi, has filed at least two other charges against Josif Kavaja, that of “Attempted murder of RENEA staff” and “Attempted murder of state police officers”.