Vrasja e sotme pranë Gjykatës së Tiranës, ku shtetasi Mexhit Picari qëlloi me armë zjarri ish-dhëndrin e tij, Kudret Saliaj e ka zanafillën në një konflikt të hershëm në familje.

Në shtator të vitit 2020, Mexhit Picari ka rrëfyer historinë e dhëndrit dhe vajzës së tij, Dhurata Saliaj ndërsa pretendon se Kudret Saliaj e ka tradhtuar vajzën.

Babai i Dhuratës, Mexhit Picari, i cili ka qene edhe polic ka treguar një histori të 10 viteve më parë, kur kapi dhëndrin e tij duke u konfliktuar fizikisht me persona të tjerë. Sipas tij, sherri kishte ndodhur për konflikte banale ku ishin të përfshira edhe disa vajza.

“Unë e kam kapur vetë para 10 viteve, kam kapur K. (bashkëshortin e vajzës), e kam kapur te KMY te lokali, e kemi kapur, edhe baba i vetë, e kemi parë me goca, lidhje jashtë martese. Kur kam shkuar unë, e kam gjetur të çarë këtu te nofulla, edhe kanë qenë 4 çuna duke u zënë për punë femrash.

Kur e kam parë me gjak kështu, ju kam thënë policia, unë kam qenë punonjës policie. Ju kam thënë mos se policia këtu. Ata direkt e kanë lënë, edhe më tha mik më shpëtove, hallall ta bëftë Zoti. Po ç’na bërë kështu more dhëndër. Po ti je i martuar, a ke turp i thashë. A ke turp që zihesh për punë femrash.

Ti je i martuar, ke fëmijë. Tha bëra gabim, po më fal. Edhe unë i thashë gocës, erdhi dhe i thashë për mua lere se ky nuk i heq huqet. Na ka marrë malli për nipërit, ju kanë bërë presion”, është shprehur babai i Dhurata Saliajt për emisionin Uniko.

 

Today’s murder near the Court of Tirana, where the citizen Mexhit Picari shot his ex-fiancé, Kudret Saliaj, has its origin in an early family conflict.

In September 2020, Mexhit Picari told the story of his son-in-law and daughter, Dhurata Saliaj, while claiming that Kudret Saliaj betrayed his daughter.

Dhurata’s father, Mexhit Picari, who was also a police officer, told a story from 10 years ago, when he caught his son-in-law physically conflicting with other people. According to him, the quarrel had occurred over banal conflicts involving several girls.

I caught her 10 years ago, I caught K. (the girl’s husband), I caught her at KMY at the bar, we caught her, even her own father, we saw her with girls, extramarital affairs. When I went, I found it cracked here in the jaw, and there were 4 boys getting busy for female work.

When I saw him with blood like that, I told you the police, I was a police officer. I told you not that the police here. They left him directly, and a friend told me you saved me, may God make it halal. What did you do to us? If you are married, are you ashamed I told him. Are you ashamed to fight for women’s jobs.

You are married, you have children. Said I made a mistake, you are forgiving me. I also told the girl, she came and I told her to leave me alone. “We miss our grandchildren, they put pressure on you”, said Dhurata Saliaj’s father for the show Uniko.