Një 24-vjeçar me iniciale S.L. nga qyteti i Elbasanit është vënë në prangat e policisë pasi u kap duke transportuar emigrantë të paligjshëm.

Ai përfitonte para prej tyre duke i premtuar dërgimin drejt vendeve të Bashkimit Europian.

Materialet i kaluan Prokurorisë të Rrethit Gjyqësor Pogradec për veprën penale “Ndihma për kalim të paligjshëm të kufijve, kryer në bashkëpunim”.

“Vijon operacioni policor i koduar “Perimetri”.

Në vijim të këtij operacioni goditet një tjetër rast i veprimtarisë kriminale në fushën e dhënies ndihmë shtetasve të huaj për kalim të paligjshëm të kufirit, kundrejt fitimit.

Kapet duke transportuar 7 emigrantë të paligjshëm, arrestohet në flagrancë 1 shtetas.

Strukturat për Hetimin e Krimeve në Drejtorinë Vendore të Policisë Korçë, në bashkëpunim me Policinë Kufitare, shërbimet e Sektorit të Policisë Rrugore dhe Komisariatin e Policisë Pogradec, në vijim të operacionit policor “Perimetri”, goditën një tjetër rast të veprimtarisë kriminale në fushën e dhënies ndihmë shtetasve të huaj, për kalim të paligjshëm të kufirit kundrejt fitimit, me qëllim dërgimin drejt vendeve të BE-së. Si rezultat i të cilit u bë kapja dhe arrestimi në flagrancë i shtetasit:

– S. L., 24 vjeç, banues në Elbasan, i cili u kap nga shërbimet e policisë në afërsi të fshatit Memlisht, Pogradec, duke transportuar me mjetin tip “Toyota”, në drejtim të Tiranës, 7 emigrantë të paligjshëm, të cilëve kundrejt fitimit iu kishte premtuar kalimin e tyre drejt vendeve të BE-së.

Materialet i kaluan Prokurorisë të Rrethit Gjyqësor Pogradec për veprën penale “Ndihma për kalim të paligjshëm të kufijve, kryer në bashkëpunim”, njofton policia.

A 24-year-old with the initials S.L. from the city of Elbasan was handcuffed by the police after he was caught transporting illegal immigrants.

He profited from them by promising to send them to European Union countries.

The materials were handed over to the Prosecutor’s Office of the Pogradec Judicial District for the criminal offense “Assistance in illegal border crossing, committed in cooperation”.

The police operation codenamed “Perimeter” continues.

Following this operation, another case of criminal activity in the field of providing assistance to foreign nationals for illegal border crossing, against profit, is hit.

He was caught transporting 7 illegal immigrants, 1 citizen was arrested in flagrante delicto.

The structures for Investigation of Crimes in the Local Police Directorate of Korça, in cooperation with the Border Police, the services of the Traffic Police Sector and the Police Commissariat of Pogradec, following the police operation “Perimeter”, hit another case of criminal activity in the field of providing assistance to foreign nationals, for illegal border crossing for profit, with the aim of sending to EU countries. As a result of which the citizen was caught and arrested in flagrante delicto:

– SL, 24 years old, resident in Elbasan, who was caught by the police services near the village of Memlisht, Pogradec, transporting with the vehicle type “Toyota”, in the direction of Tirana, 7 illegal immigrants, who for profit had promised their passage to EU countries.

The materials were handed over to the Prosecutor’s Office of the Pogradec Judicial District for the criminal offense “Assistance in illegal border crossing, committed in cooperation”, the police announced.