“Bild” ka rrëfyer historinë e një 32-vjeçari nga Kosova që ishte kthyer në makthin e qytetit të Dortmundit dhe përballet deri në 15 vite burg. Bëhet fjalë për shtetasin Hysen T., i cili akuzohet grabitje, përdhunim dhe plagosje, ku pre e agresionit të tij ishin në të shumtën e rasteve gratë.

Sipas medias gjermane shtetasi në fjalë i ndiqte gratë gjatë natës teksa ktheheshin në shtëpi, i grabiste, i sulmonte dhe përdhunonte. Më 4 dhjetor raportohet se ai kishte zënë prit një 25-vjeçareje në Dortmund ndërsa po priste ashensorin dhe e kishte tërhequr zvarrë shkallëve duke e goditur në fytyrë.

Në aktakuzë thuhet se dëmtuara pësoi fraktura të shumta në fytyrë dhe ishte në një situatë të rrezikshme për jetën. Dhjetë ditë më vonë, Hysen T. thuhet se kishte sulmuar një grua 37-vjeçare në pjesën veriore të qytetit.

Këtë herë autori goditi jo vetëm me grusht, por me një shishe të thyer, duke i shkaktuar prerjet të mëdha në fytyrë. Fatmirësisht një fqinj dëgjoi britmat për ndihmë dhe agresori Hysen T. ia mbathi nga vendngjarja, ndërsa u kap më vonë me veshje të përgjakura në park.

ADN-ja e tij zbuloi një tjetër agresion të vitit 2016, kur një grua u sulmua dhe u përdhunua në pjesën veriore të qytetit. Në nisje të procesit gjyqësor i pandehur heshti. Avokati i tij Dieter Kaufmann, 58 vjeç, tha se klienti i tij ka nevojë për psikiatër.

“Bild” has told the story of a 32-year-old man from Kosovo who had returned to the nightmare of the city of Dortmund and faces up to 15 years in prison. It is about the citizen Hysen T., who is accused of robbery, rape and injury, where the victims of his aggression were in most cases women.

According to German media, the citizen in question pursued the women at night as they returned home, robbing, attacking and raping them. On December 4, he reportedly ambushed a 25-year-old girl in Dortmund while waiting for the elevator and dragged her up the stairs, hitting her in the face.

The indictment alleges that the victim suffered multiple fractures to his face and was in a life-threatening situation. Ten days later, Hysen T. allegedly attacked a 37-year-old woman in the northern part of the city.

This time the perpetrator hit not only with his fist, but with a broken bottle, causing large cuts to his face. Thankfully a neighbor heard cries for help and aggressor Hysen T. fled the scene as he was later caught in bloody clothes in the park.

His DNA revealed another aggression of 2016, when a woman was attacked and raped in the northern part of the city. At the start of the trial the defendant was silent. His lawyer Dieter Kaufmann, 58, said his client needed a psychiatrist.