Një emigrant shqiptar është kapur në Rhyl të Britanisë pasi kujdesej për një fabrikë kanabisi me më shumë se 300 rrënjë të kultivuara, vlera e të cilave arrinte deri në 30 mijë paund.

Kur policia bastisi vendin dhe e arrestoi atë 21-vjeçarin e identifikuar si Ritvan Qullhaj, ai pretendoi se ishte detyruar të hynte brenda fermës.

Por një gjykatës ngriti pyetjen se përsde ishte parë “i lumtur duke pirë birrë, duke shkuar në libra dhe duke hyrë në dyqane”. R. Qullhaj u shpall fajtor për prodhimin e lëndëve narkotike dhe sot u dënua me 14 muaj burg në Gjykatën e Mold Croën.

Prokurori Andreë Green i tha gjykatës se Qullhaj kishte hyrë në Mbretërinë e Bashkuar në mënyrë të paligjshme nga Shqipëria. Më 15 janar të këtij viti, Policia e Uellsit të Veriut ekzekutoi një urdhër kërkimi në apartamentin mbi pubin e famshëm Windsor Vaults në Kinmel Street, Rhyl.

An Albanian immigrant has been caught in Rhyl, Britain, taking care of a cannabis plant with more than 300 cultivated roots, valued at up to mijë 30,000.

When police raided the scene and arrested the 21-year-old identified as Ritvan Qullhaj, he claimed he had been forced to enter the farm.

But one judge questioned why he was seen “happy drinking beer, going to books and going shopping.” R. Qullhaj was found guilty of narcotics production and today was sentenced to 14 months in prison in Mold Croën Court.

Prosecutor Andrea Green told the court that Qullhaj had entered the UK illegally from Albania. On January 15 this year, North Wales Police executed a search warrant on the apartment above the famous Windsor Vaults pub on Kinmel Street, Rhyl.