Në mesin e të arrestuarve në Elbasan është dhe ish-drejtori i Burgjeve Arjan Hoxha, i cili është dhe personi që ka njoftuar policinë për atë që po ndodhte në lagjen “5 Maji”.

Ishte drejtori i Përgjithshëm i Policisë Ardi Veliu, i cili tha se ishte Hoxha ai që kishte telefonuar policinë, duke u prezantuar si përgjegjës i sigurisë për shtabin elektoral të subjektit politik Partia Demokratike për qarkun Elbasan.

Hoxha u zgjodh në postin e drejtorit të Burgjeve në vitin 2017, kur në krye të ministrisë së drejtësisë, në qeverinë teknike, ishte Gazment Bardhi.

Më herët Hoxha ka qenë pjesë e Policisë së Tiranës në detyrën e kreut të sektorit të Krimit Ekonomik.

“Më datë 21.04.2021, rreth orës 14:00, janë njoftuar shërbimet e Drejtorisë Vendore të Policisë Elbasan, nga shtetasi Arjan Hoxha, i prezantuar si përgjegjës i sigurinë për shtabin elektoral të subjektit politik Partia Demokratike për qarkun Elbasan, së në rrugën ”Lef Nosi”, në qytetin e Elbasanit, kishte një incident me disa persona.

Nga ana e Policisë është vlerësuar informacioni dhe menjëherë kanë shkuar në adresën e dhënë një patrullë e Forcës së Posaçme “Shqiponja”, dhe dy zv.drejtorët e Policisë së qarkut, ai i Hetimit dhe ai i Sigurisë.

Në vendngjarje, shtetasi Arjan Hoxha është shkëputur nga grupi i personave që e shoqëronin

dhe ka komunikuar me punonjësit e Policisë, duke u thënë se ai bashkë me disa persona të tjerë kishin bllokuar një person, për të cilin pretendonin se po kryente veprime për blerje votash për një subjekt politik”, deklaroi Veliu gjatë konferencës për mediat.

 

Among those arrested in Elbasan is the former director of Prisons Arjan Hoxha, who is also the person who informed the police about what was happening in the neighborhood “5 Maji”.

It was the General Director of the Police, Ardi Veliu, who said that it was Hoxha who had called the police, introducing himself as the head of security for the electoral headquarters of the political entity Democratic Party for the Elbasan region.

Hoxha was elected director of prisons in 2017, when Gazment Bardhi was in charge of the ministry of justice in the technical government.

Previously, Hoxha was part of the Tirana Police as the head of the Economic Crime Sector.

“On 21.04.2021, around 14:00, the services of the Local Police Directorate of Elbasan were announced, by the citizen Arjan Hoxha, presented as responsible for security for the electoral headquarters of the political entity Democratic Party for the region of Elbasan, on the street” Lef Nosi ”, in the city of Elbasan, there was an incident with several people.

The information was evaluated by the Police and a patrol of the Special Force “Eagle”, and the two deputy directors of the District Police, the Investigation and the Security, immediately went to the given address.

At the scene, citizen Arjan Hoxha was separated from the group of people who accompanied him

“and communicated with the police officers, telling them that he and several other people had blocked a person, whom they claimed was carrying out actions for buying votes for a political entity”, declared Veliu during the press conference.