Policia e Elbasanit ka arrestuar një 40-vjeçar nga Tirana pasi është kapur duke transportuar emigrantë të paligjshëm.

Mësohet se pas finalizimit të operacionit të koduar “Krasta” është vënë në pranga V. K., 40 vjeç, banues në Tiranë.

Sipas uniformave blu arrestim i tij u bë pasi, pasi u kap nga shërbimet e Policisë Rrugore, në qytetin e Elbasanit, duke transportuar me mjetin e tij, 34 shtetas sirian, për të kaluar kufirin me Kosovën, në mënyrë të paligjshme.

Njoftimi i policisë:

Finalizohet operacioni policor i koduar “Krasta”, parandalohet dhe goditet një tjetër rast i veprimtarisë kriminale në fushën e dhënies ndihmë për kalim të paligjshëm të kufirit.

Operacioni nga Sektori për Hetimin e Narkotikëve dhe Trafiqeve të Paligjshme në DVP Elbasan, në bashkëpunim me Sektorin e Qarkullimit Rrugor.

Vihet në pranga një 40-vjeçar, i cili u kap në flagrancë duke transportuar 34 shtetas të huaj nga vendet e treta.

Në zbatim të detyrave të përcaktuara në planin e masave të hartuar nga DVP Elbasan, për marrjen e masave për të parandaluar dhe goditur aktivitetin e paligjshëm të dhënies ndihmë shtetasve të huaj për kalim të paligjshëm të kufijve dhe tranzitimin e tyre në territorrin shqiptar, me destinacion vendet e BE-së, specialistët për Hetimin e Trafiqeve të Paligjshme në DVP Elbasan, pas informacioneve të marra në rrugë operative se një shtetas transportonte nga Bilishti në drejtim të Elbasanit, disa shtetas nga vendet e treta, me qëllim dhënien ndihmë për kalim të paligjshëm të kufirit, organizuan punën dhe finalizuan operacion policor “Krasta”, si rezultat i të cilit u bë kapja dhe arrestimi i shtetasit:

-V. K., 40 vjeç, banues në Tiranë.

Arrestim i këtij shtetasi u bë për veprën penale “Dhënie ndihmë për kalim të paligjshëm të kufirit”, pasi u kap nga shërbimet e Policisë Rrugore, në qytetin e Elbasanit, duke transportuar me mjetin e tij, 34 shtetas sirian, për të kaluar kufirin me Kosovën, në mënyrë të paligjshme.

Në bashkëpunim me Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Elbasan vazhdojnë hetimet për venien para përgjegjësisë ligjore të personave të tjerë të përfshirë në këtë aktivitet kriminal.

Elbasan police have arrested a 40-year-old man from Tirana after he was caught transporting illegal immigrants.

It is learned that after the finalization of the operation codenamed “Krasta”, V. K., 40 years old, resident in Tirana, was handcuffed.

According to the blue uniforms, his arrest was made after, after being caught by the Traffic Police services, in the city of Elbasan, transporting with his vehicle, 34 Syrian citizens, to cross the border with Kosovo, illegally.

Police notification:

The police operation codenamed “Krasta” is finalized, another case of criminal activity in the field of providing assistance for illegal border crossing is prevented and hit.

Operation by the Sector for Investigation of Narcotics and Illegal Trafficking in DVP Elbasan, in cooperation with the Sector of Road Traffic.

A 40-year-old man is handcuffed, who was caught red-handed transporting 34 foreign nationals from third countries.

Pursuant to the tasks defined in the plan of measures drafted by DVP Elbasan, for taking measures to prevent and crack down on the illegal activity of providing assistance to foreign nationals for illegal border crossing and their transit in the Albanian territory, with destination EU countries, specialists for the Investigation of Illegal Trafficking in DVP Elbasan, after the information received on the operational road that a citizen was transporting from Bilisht to Elbasan, some citizens from third countries, in order to provide assistance for illegal crossing of the border, organized the work and finalized the police operation “Krasta”, as a result of which the citizen was captured and arrested:

-V. K., 40 years old, resident in Tirana.

The arrest of this citizen was made for the criminal offense “Providing assistance for illegal border crossing”, after he was caught by the Traffic Police services in the city of Elbasan, transporting with his vehicle, 34 Syrian citizens, to cross the border with Kosovo, illegally.

In cooperation with the Elbasan Judicial District Prosecutor’s Office, investigations continue to bring to justice other persons involved in this criminal activity.