Ditën e sotme u mbajt ballafaqimi në gjykatë mes Shkëlzen dhe Faik Bucit me dëshmitarin e mbrojtur të drejtësisë Miklar Tolën.

Ky i fundit është personi i cili ka zbuluar para organeve të drejtësisë ngjarjen e 8 viteve më parë, ku Shkëlzen Buci ekzekutoi me plumb në kokë motrën e tij, në bashkëpunim dhe me babain Faik Buci.

Dëshmia e Tolës është decizive për zbardhjen e ngjarjes së rëndë, ndërkohë që dy të akuzuarit babë e bir i kanë mohuar në vazhdimësi ákùzat.

VRASJA E EGLANTINA BUCIT

Eglantina Buci ishte larguar nga shtëpia dhe babai bashkë me të vëllain Shkëlzen Buci e konsideruan këtë një ç’nderim të familjes. Tek ‘’Fresku’’ në Tiranë Shkëlzen Buci kishte lënë takimin me të motrën, ku në kërcënimin e armës e mori në makinë dhe më pas e vrau me plumb në kokë. Bashkë me të atin e morën dhe e groposën tek ‘’Mali me Gropa’’.

Një muaj pas groposojes, kafshët e egra e kishin zbuluar trupin e pajetë derisa një ditë një gjahtar gjeti eshtrat dhe njoftoi Policinë.Eglantina Buci ishte deklaruar e humbur, teksa kallëzimin e kishte bërë e ëma. Por Policia mori në pyetje të atin i cili deklaroi se ishte prositutë në Itali, pra ishte viktimë e trafikut të prostitucionit.

Policia ngriti dyshime kur familjarët nuk bënin asnjë kërkim apo tentativë për ta gjetur. Derisa në 2017 Shkëlzen Buçi ra në prangat e Policisë pas atentatit ndaj Mishel Prelës. Në pranga për këtë krim ra edhe Miklar Tola i cili bashkëpunoi me drejtësinë dhe rrëfeu për uniformat blu edhe vrasjen e Eglantinës, që sipas tij Shkëlzeni e vrau në sy të tij.

Today was held the confrontation in court between Shkelzen and Faik Buci with the protected witness of justice Miklar Tola.

The latter is the person who revealed before the justice authorities the event of 8 years ago, where Shkëlzen Buci executed his sister with a bullet in the head, in collaboration with his father Faik Buci.

Tola’s testimony is decisive for the clarification of the serious event, while the two accused father and son have repeatedly denied ákùzat.

THE MURDER OF EGLANTINA BUC

Eglantina Buci had left home and her father and her brother Shkelzen Buci considered this a disgrace to the family. At “Fresku” in Tirana, Shkëlzen Buci had left the meeting with his sister, where at the threat of a gun he took her in the car and then killed her with a bullet in the head. Together with his father, they took him and buried him in “Mali me Gropa”.

One month after the burial, the wild animals had discovered the dead body until one day a hunter found the bones and informed the Police. Eglantina Buci was declared missing, while the report was made by her mother. But the police interrogated the father who declared that he was a prostitute in Italy, so he was a victim of prostitution trafficking.

Police raised suspicions when family members made no search or attempt to find him. Until in 2017, Shkëlzen Buçi fell into the hands of the Police after the assassination of Michel Prela. Miklar Tola, who cooperated with justice and confessed to the blue uniforms and the murder of Eglantina, who according to him Shkëlzeni killed in his eyes, also fell into handcuffs for this crime.