9 muaj pas vrasjes me thikë në banesën e saj në Paskuqan të Enkeleda Çapokut nga kunati i saj Gjykata e Tiranës ka dhënë vendimin për autorin. Erdet Çapoku është dënuar me burgim të përjetshëm pasi u shpall fajtor për akuzën e “vrasjes për shkak të rrethanave familjare”.

Enkeleda Çapoku jetonte vetëm me vajzën e mitur, pasi bashkëshorti i saj ishte në burg. Ajo kishte marrë një urdhër-mbrojtjeje pasi prej disa kohësh kunati e gjurmonte, i bënte foto dhe video dhe e kërcënonte. Nga frika ajo mbante në shtëpi edhe nënën e saj e cila gjithashtu mori plagë gjatë ngjarjes.

Çapoku e pranoi krimin dhe shfaqi pendesë. Ai pohoi se e kishte marrë inat kunatën në momentin që e kishte kallëzuar në polici dhe se ajo nuk tregonte respekt për sakrificat që ai kishte ëbrë për të.

“Unë kisha investuar tërë lekët e mia për të rritur mbesën dhe të ushqehej Enkeleda. Sa herë që ajo më kërkonte lekë, unë ia jepja dhe shkoja mirë me të, por pasi ajo u betua se do më fuste në burg, edhe unë u betova që ta vrisja sepse më kishte marrë tërë lekët e punës sime. Nuk kisha asnjë faj’, – tha Çapoku.

9 months after the stabbing in her apartment in Paskuqan of Enkeleda Çapoku by her brother-in-law, the Court of Tirana has given the decision for the perpetrator. Erdet Çapoku was sentenced to life imprisonment after being found guilty of “murder due to family circumstances”.

Enkeleda Çapoku lived alone with her minor daughter, as her husband was in prison. She had received a protection order after her brother-in-law had been tracking her for some time, taking pictures and videos of her and threatening her. Out of fear she kept her mother at home who also received injuries during the event.

Çapoku admitted the crime and showed remorse. He asserted that his confession had been obtained through torture and that his confession had been obtained through torture.

“I had invested all my money to raise my granddaughter and feed Enkeleda. Whenever she asked me for money, I would give it to her and go well with her, but after she swore she would put me in jail, I also swore to kill her because she had taken all the money from my job. “I was not at fault,” said Capoku.