Një 50 vjeçar është dënuar në Zvicër pasi shpenzoi rreth 10 mijë paund me prostituta, me para të bëra vetë.

Paratë ishin të bëra kaq keq saqë edhe “një i verbër do i kuptonte se ishin para fallco” tha Gjykatësi i Baselit.

Mashtrimi i tij u zbulua nga njëra nga vajzat që kishte marrë ato para në momentin që ajo shkoi ti depozitonte në bankë dhe banka i tha që janë para false.

Në momentin që ajo e merr vesh këtë gjë, 39 vjeçarja i drejtohet policisë dhe i kërkon ta verifikojë këtë rast.

Paratë e falsifikuara ishin përdorur dy herë në qershor dhe tetor të 2019, në pagesa që i janë bërë dy prostitutave 50 vjeçare.

Policia shkon dhe bën një kontroll në shtëpinë e 50 vjeçarit dhe gjen vendin se ku i bën ato para që i paguan më pas.

Gruaja 39 vjeçare u shpreh për Gjykatën Penale të Baselit se ajo kishte parë shënime të çuditshme në kartëmonedhat dhe se dukeshin vetëm në dritën ultravjollcë.

Avokatët e 50 vjeçarit kishin argumentuar se gruaja i kishte pranuar vetë ato para dhe pse ishte e qartë se ato ishin shënime mashtruese.

Burri u dënua me tre vite burg pasi u akuzua për veprën e mashtrim, falsifikim dhe qarkullim të parave të falsifikuara.

Prostitucioni në Zvicër është i ligjshëm dhe i rregulluar. Ka disa shtëpi publike të licencuara në të gjithë vendin, kryesisht në Zyrih.

A 50-year-old man has been convicted in Switzerland after spending around mijë 10,000 on prostitutes with his own money.

The money was so badly made that even “a blind man would realize that it was counterfeit money,” said the Basel Judge.

His fraud was discovered by one of the girls who had taken the money the moment she went to deposit it in the bank and the bank told her it was fake money.

The moment she finds out about this, the 39-year-old addresses the police and asks them to verify this case.

The counterfeit money was used twice in June and October 2019, in payments made to two 50-year-old prostitutes.

Police go and do a search on the 50-year-old’s home and find the place where he makes the money he then pays.

The 39-year-old woman told the Basel Criminal Court that she had seen strange notes on the banknotes and that they were only visible in the ultraviolet light.

The 50-year-old’s lawyers had argued that the woman had accepted the money herself and why it was clear that they were fraudulent notes.

The man was sentenced to three years in prison after being charged with fraud, counterfeiting and money laundering.

Prostitution in Switzerland is legal and regulated. There are several licensed brothels throughout the country, mainly in Zurich.