Një person ka pranuar se qëlloi me armë priftin ortodoks grek në Lyon të Francës javën e kaluar. Ai i tha prokurorëve se prifti kishte pasur lidhje intime me gruan e tij. Prifti, Nikolaos Kakavelakis, 52 vjeç u qëllua dy herë me një armë gjahu jashtë kishës në 31 Tetor. Ai foli me policinë pasi doli nga koma të mërkurën.

Të shtënat u regjistruan tre ditë pasi tre persona u vranë në një sulm me thikë në Nicë të Francës. Motivi për të shtënat në Lyon nuk ishte i qartë në fillim. Prifti ortodoks u plagos nga të shtënat ra në gjendje kome dhe kjo bllokoi përparimin e hetimeve.

I dyshuari që pranoi autorësinë e kësaj ngjarje, sipas policisë franceze rezulton të jetë me komësi gjeorgjiane. Ai tha se nuk kishte ndërmend të vriste priftin, duke u shprehur se ai kishte nisur një lidhje me gruan e tij, një ruse 35-vjeçare.

Prifti i cili tashmë ka nisur të rikuperohet pasi iu nënshtrua një operacioni kishte njoftuar largimin e tij nga Kisha një muaj para se të ndodhte ngjarja.

A man has admitted to shooting a Greek Orthodox priest in Lyon, France last week. He told prosecutors the priest had had an intimate relationship with his wife. The priest, Nikolaos Kakavelakis, 52, was shot twice with a shotgun outside the church on October 31st. He spoke to police after coming out of a coma on Wednesday.

The shooting came three days after three people were killed in a knife attack in Nice, France. The motive for the shooting in Lyon was not clear at first. The orthodox priest was wounded in the shooting and fell into a coma, which blocked the progress of the investigation.

The suspect who admitted the authorship of this event, according to the French police, turns out to be from the Georgian community. He said he had no intention of killing the priest, saying he had started an affair with his wife, a 35-year-old Russian.

The priest who has already started recovering after undergoing surgery had announced his departure from the Church a month before the event took place.