Gjykata e Tiranës ka marrë masën “arrest në burg” për infermieren Ronida Hysi, e cila pak ditë më parë i vodhi portofolin një pacienti që kishte ndërruar jetë te Spitali Infektiv.

Ajo u arrestua pas denoncimit të djalit të pacientit, i cili tha se të atit i ishin tërhequr një shumë e konsiderushme parash nga karta e bankës.

Mësohet se ajo është shprehur e penduar për veprën e kryer dhe ka pranuar gjithçka. Ajo kishte filluar punë dy muaj më parë tek Infektivi.

Nga hetimet është zbuluar se 30-vjeçarja ka tentuar të tërheqë para në disa bankomate, ndërsa 600 mijë lekë i ka marrë në bankomatin e spitalit.

Gjithashtu ajo deklaroi para gjykatës se ishte në gjendje të vështirë ekonomike dhe se ishte e divorcuar dhe jetonte me djalin e saj 2-vjeçar

The court of Tirana has taken the measure “prison arrest” for the nurse Ronida Hysi, who a few days ago stole the wallet of a patient who had died at the Infectious Diseases Hospital.

She was arrested after denouncing the patient’s son, who said his father had been deprived of a considerable amount of money from the bank card.

It is learned that she has expressed remorse for the deed committed and has accepted everything. She had started work two months ago at Infectious.

The investigation revealed that the 30-year-old tried to withdraw money at several ATMs, while she received 600 thousand ALL at the hospital ATM.

She also stated in court that she was in a difficult economic situation and that she was divorced and living with her 2-year-old son.