Një lajm tragjik ka ndodhur këtë të enjte në Portugalia, ku futbollisti brazilian Alex Apollinario nuk arriti të fitojë luftën me sëmundjè, si pasojë ai u nda nga jeta disa ditë pasi pësoi sùlm në zèmër gjatë ndeshjes..

Futbollisti 24 vjeçar pësoi sùlm në zèmër të dielën dhe u shemb në fushë në mes të ndeshjes midis Alverca dhe Almeira në ligën e tretë të Portugalisë.

Braziliani u transferua me urgjencë në spital, ku mjekët luftuan për jetën e tij, madje në një moment u tha se gjendjá e tij ishte e qëndrueshme. Sidoqoftë, trùpi i tij nuk ishte aq i fortë sa të përballonte një sulm kaq të fortë në zèmër.

Klubi i tij konfirmoi të enjten se Apolinario kishte vdekur në spital.

“Me keqardhje të thellë ju informojmë këtë mëngjes, sipas informacionit të siguruar nga stafi mjekësor i Spitalit Villa Franca de Cira, që Alex Apollinario ynë vdiq. FC Alverca do të sigurojë të gjithë mbështetjen e nevojshme për fámiljen e tij. Në këtë moment të zisë, të gjitha aktivitetet e klubit ánulohen”, njofton klubi.

A tragic news happened this Thursday in Portugal, where the Brazilian football player Alex Apollinario failed to win the battle with illness, as a result he passed away a few days after suffering a heart attack during the match.

The 24-year-old footballer suffered a heart attack on Sunday and collapsed on the field in the middle of the match between Alverca and Almeira in the third league of Portugal.

The Brazilian was rushed to hospital, where doctors fought for his life, and at one point it was even said that his condition was stable. However, his body was not strong enough to withstand such a strong attack on the heart.

His club confirmed on Thursday that Apolinario had died in hospital.

“It is with great regret that we inform you this morning, according to the information provided by the medical staff of the Villa Franca de Cira Hospital, that our Alex Apollinario has died. FC Alverca will provide all the necessary support for his family. In this moment of mourning, all the activities of the club are canceled “, the club announces.