Policia e Shkodrës ka vënë në pranga një 37-vjeçar i cili ka tentuar të shfrytëzojë për prostitucion ndërmjet mashtrimit, dhunës fizike e psikologjike, bashkëjetuesen dhe vajzën e saj të mitur. Shpallet në kërkim bashkëpunëtori i tij.

Specialistët për Hetimin e Trafiqeve të Paligjshme në DVP Shkodër, pas informacioneve të marra dhe falë reagimit profesional dhe të shpejtë, arrestuan në flagrancë shtetasin T. P., 37 vjeç, banues në fshatin Bardhaj, Shkodër.

Gjithashtu u shpall në kërkim bashkëpunetori i tij, shtetasi Z. F., 41 vjeç, banues në Shkodër.

Shtetasi T. P., në bashkëpunim me shtetasin Z. F., 41 vjeç, nëpërmjet mashtrimit e ka trafikuar bashkëjetuesen, shtetasen L. Gj., në Gjermani dhe ka ushtruar dhunë fizike e psikologjike ndaj saj, me qëllim që ta shfrytëzonte për prostitucion gjatë kohës që bashkëjetonte me të Gjermani.

Gjithashtu, shtetasi T. P. ka tentuar përsëri për ta trafikuar në Gjermani, me qëllim shfrytëzimin për prostitucion, këtë shtetase, bashkë me vajzën e saj të mitur, të cilave u kishte marrë dhe pasaportat biometrike.

Në banesën e shtetasit T. P., Policia gjeti dhe sekuestroi në cilësinë e provës materiale pasaportat biometrike të shtetases L. Gj. dhe të vajzës së saj të mitur.

Materialet iu referuan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Shkodër, për veprat penale “Trafikimi i personave të rritur” dhe “Shfrytëzimi i prostitucionit, mbetur në tentativë, kryer në bashkëpunim”.

Shkodra police have handcuffed a 37-year-old man who tried to exploit for prostitution between fraud, physical and psychological violence, his cohabitant and her minor daughter. His accomplice is wanted.

Specialists for the Investigation of Illegal Trafficking in DVP Shkodra, after the information received and thanks to the professional and quick reaction, arrested in flagrante delicto the citizen T. P., 37 years old, resident in the village Bardhaj, Shkodra.

His accomplice, citizen F. F., 41 years old, resident of Shkodra, was also declared wanted.

The citizen TP, in cooperation with the citizen ZF, 41 years old, through fraud deceived the cohabitant, the citizen L. Gj., In Germany and exercised physical and psychological violence against her, in order to exploit her for prostitution during the time she cohabited with him. Germany.

Also, the citizen T. P. tried again to traffic her in Germany, in order to exploit her for prostitution, this citizen, together with her minor daughter, to whom she had taken her biometric passports.

In the apartment of the citizen T. P., the Police found and seized as material evidence the biometric passports of the citizen L. Gj. and her minor daughter.

The materials were referred to the Prosecutor’s Office of the Shkodra Judicial District, for the criminal offenses “Trafficking in adults” and “Exploitation of prostitution, attempted, committed in collaboration.”