Një 22-vjeçar me inicialet R. A. nga Elbasani është arrestuar në Rinas, pasi tentoi të korruptojë punonjësit e Policisë Kufitare, me qëllim lejimin për të udhëtuar drejt vendeve të BE-së edhe pse nuk plotësonte kushtet.

Arrestimi i tij u bë pasi gjatë kontrollit të dokumentacionit dhe intervisitimit për qëllimin e udhëtimit në vendet e BE-së, duke qenë se nuk justifikonte qëllimin e lëvizjes dhe nuk plotësonte kushtet për të udhëtuar në hapësirën Schengen, i ka ofruar punonjësit të Policisë 50 euro, për ta lejuar që të vijonte udhëtimin.

Policia Kufitare apelon për të gjithë qytetarët që duan të udhëtojnë drejt vendeve të BE-së, që në rast se nuk plotësojnë kushtet për të lëvizur në hapësirën Schengen, të mos ndërmarrin asnjë veprim të kundërligjshëm, pasi do përballen me ligjin.

Dje policia kufitare sekuestroi 21.900 paund, të cilat një 35-vjeçare me inicialet J. G., britanike po tentonte që t’i fuste në Shqipëri pa i deklaruar.

A 22-year-old man with the initials R. A. from Elbasan has been arrested in Rinas, after he tried to corrupt the Border Police officers, in order to allow him to travel to EU countries even though he did not meet the conditions.

His arrest was made after during the control of documentation and interview for the purpose of travel to EU countries, as he did not justify the purpose of the movement and did not meet the conditions to travel to the Schengen area, he offered the police officer 50 euros , to allow him to continue the journey.

The Border Police appeals to all citizens who want to travel to EU countries, that if they do not meet the conditions to move in the Schengen area, not to take any illegal action, as they will face the law.

Yesterday, the border police seized 21,900 pounds, which a 35-year-old woman with the initials J. G., British was trying to bring into Albania without declaring them.