Kamerat e sigurisë kanë regjistruar momentin kur 28-vjeçari Franci Alimi i maskuar, ka vendosur tritolin në ambientet e një lokali në Tiranë, në lagjen “Dëshmorët e 4 Shkurtit”.

Siç shihet edhe nga pamjet 28-vjeçari pasi është siguruar që lënda plasëse do të shpërthente, Alimi është larguar menjëherë nga vendi i ngjarjes.

Ndërkohë janë sekuestruar rrobat dhe biçikleta që autori ka përdorur gjatë kohës së vendosjes së lëndës eksplozive.

Ngjarja u regjistrua në orët e para të mëngjesit të datës 11.06.2020.

I arrestuari, rezulton të jetë person me precedentë të theksuar kriminal, i dënuar më parë me 2 vjet burg për veprën penale “Prodhim dhe shitje të narkotikëve” dhe i arrestuar për veprën penale “Vjedhje”.

Finalizohet operacioni policor i koduar “Eksplozivi”.

Zbardhet në kohë rekord ngjarja e ndodhur në orët e para të mëngjesit të datës, 11.06.2020, ku shpërtheu një sasi lënde eksplozive në një lokal në lagjen “Dëshmorët e 4 Shkurtit”.

Pas një pune intensive, profesionale dhe hetimore u bë e mundur identifikimi, lokalizimi, kapja dhe arrestimi i autorit të dyshuar të kësaj ngjarjeje.

Vihet në pranga 28-vjeçari, me precedent të theksuar kriminal në fushën e narkotikëve, vjedhjes së pronës dhe krimeve ndaj personit.

Zbradhja e ngjarjes dhe finalizimi i operacionit nga Komisariati i Policisë Nr 2 dhe Seksioni për Hetimin e Krimeve kundër Pronës në DVP Tiranë.

Sekuestrohen rrobat dhe biçikleta që autori ka përdorur gjatë kohës së vendosjes së lëndës eksplozive.

Menjëherë pas ngjarjes së ndodhur në orët e para të mëngjesit të datës 11.06.2020, në rrugën “Dëshmorët e 4 Shkurtit”, ku në derën e lokalit të shtetasit A.B., shpërtheu një sasi lënde plasëse duke shkatur dëme materiale, Drejtoria Vendore e Policisë Tiranë ngriti një grup të posaçëm hetimor të përbërë nga Specialistë për hetimin e krimit në Komisariatin e Policisë Nr.2 dhe Specialistë për hetimin e krimit ndaj pronës dhe nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë vijoi puna intensive për zbardhjen e ngjarjes.

Si rezultat i veprimeve profesionale dhe punës intensive të pandërprerë hetimore të bërë nga Specialistët për hetimin e krimit në Komisariatin e Policisë Nr.2 Tiranë, u bë e mundur që brenda 24 orëve të zbardhej ngjarja, duke identifikuar autorin e dyshuar të vendosjes së eksplozivit.

Mbi provat e grumbulluara u organizua dhe u finalizua operacioni policor i koduar “Eksplozivi”, ku gjatë operacionit u bë lokalizimi, kapja dhe arrestimi i autorit të dyshuar F. A., 28 vjeç, banues në Tiranë me precedent të theksuar kriminal, i dënuar më parë me 2 vjet burg për veprën penale “Prodhim dhe shitje të narkotikëve” dhe i arrestuar për veprën penale “Vjedhje”.

Nga kontrolli i ushtruar në banesë, shërbimet e Policisë gjetën dhe sekuestruan në cilësinë e provës materiale biçikletën, veshjet, një qese në të cilën ishte vendosur lënda eksplozive, atletet, sende këto të cilat autoi i kishte përdorur në kryerjen e veprës penale.

Materialet do ti referohen Prokurorisë Rrethit Gjyqësor Tiranë për veprën penale “Shkatërrm i pronës me eksploziv”.

Tiranë Finalizohet operacioni policor i koduar "Eksplozivi".Zbardhet në kohë rekord ngjarja e ndodhur në orët e para të mëngjesit të datës, 11.06.2020, ku shpërtheu një sasi lënde eksplozive në një lokal në lagjen “Dëshmorët e 4 Shkurtit”.Pas një pune intensive, profesionale dhe hetimore u bë e mundur identifikimi, lokalizimi, kapja dhe arrestimi i autorit të dyshuar të kësaj ngjarjeje.Vihet në pranga 28-vjeçari, me precedent të theksuar kriminal në fushën e narkotikëve, vjedhjes së pronës dhe krimeve ndaj personit.Zbradhja e ngjarjes dhe finalizimi i operacionit nga Komisariati i Policisë Nr 2 dhe Seksioni për Hetimin e Krimeve kundër Pronës në DVP Tiranë.Sekuestrohen rrobat dhe biçikleta që autori ka përdorur gjatë kohës së vendosjes së lëndës eksplozive. Menjëherë pas ngjarjes së ndodhur në orët e para të mëngjesit të datës 11.06.2020, në rrugën “Dëshmorët e 4 Shkurtit”, ku në derën e lokalit të shtetasit A.B., shpërtheu një sasi lënde plasëse duke shkatur dëme materiale, Drejtoria Vendore e Policisë Tiranë ngriti një grup të posaçëm hetimor të përbërë nga Specialistë për hetimin e krimit në Komisariatin e Policisë Nr.2 dhe Specialistë për hetimin e krimit ndaj pronës dhe nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë vijoi puna intensive për zbardhjen e ngjarjes.Si rezultat i veprimeve profesionale dhe punës intensive të pandërprerë hetimore të bërë nga Specialistët për hetimin e krimit në Komisariatin e Policisë Nr.2 Tiranë, u bë e mundur që brenda 24 orëve të zbardhej ngjarja, duke identifikuar autorin e dyshuar të vendosjes së eksplozivit.Mbi provat e grumbulluara u organizua dhe u finalizua operacioni policor i koduar "Eksplozivi", ku gjatë operacionit u bë lokalizimi, kapja dhe arrestimi i autorit të dyshuar F. A., 28 vjeç, banues në Tiranë me precedent të theksuar kriminal, i dënuar më parë me 2 vjet burg për veprën penale “Prodhim dhe shitje të narkotikëve” dhe i arrestuar për veprën penale “Vjedhje”.Nga kontrolli i ushtruar në banesë, shërbimet e Policisë gjetën dhe sekuestruan në cilësinë e provës materiale biçikletën, veshjet, një qese në të cilën ishte vendosur lënda eksplozive, atletet, sende këto të cilat autoi i kishte përdorur në kryerjen e veprës penale. Materialet do ti referohen Prokurorisë Rrethit Gjyqësor Tiranë për veprën penale “Shkatërrm i pronës me eksploziv”.

Gepostet von Policia e Shtetit am Freitag, 12. Juni 2020

Security cameras have recorded the moment when 28-year-old Franci Alimi, disguised, placed the tritol in the premises of a restaurant in Tirana, in the neighborhood “Dëshmorët e 4 Shkurtit”.

As can be seen from the images, the 28-year-old, after making sure that the explosive would explode, Alimi immediately left the scene.

Meanwhile, the clothes and bicycles that the author used during the placement of the explosive were seized.

The event was recorded in the early hours of the morning of 11.06.2020.

The arrested person turns out to be a person with a strong criminal record, previously sentenced to 2 years in prison for the criminal offense “Production and sale of narcotics” and arrested for the criminal offense “Theft”.

The police operation codenamed “Explosive” is finalized.

The event that took place in the early hours of the morning, 11.06.2020, where a quantity of explosives exploded in a bar in the “Dëshmorët e 4 Shkurtit” neighborhood, is revealed in record time.

After an intensive, professional and investigative work, it became possible to identify, locate, apprehend and arrest the suspected perpetrator of this event.

The 28-year-old is being handcuffed, with a strong criminal record in the field of narcotics, theft of property and crimes against the person.

Event collection and finalization of the operation by the Police Commissariat No. 2 and the Section for Investigation of Property Crimes in DVP Tirana.

The clothes and bicycles that the author used during the placement of the explosive were seized.

Immediately after the event that took place in the early hours of the morning of 11.06.2020, in the street “Dëshmorët e 4 Shkurtit”, where at the door of the bar of the citizen AB, a quantity of explosives exploded, causing material damage, the Local Police Directorate of Tirana set up a special investigative group composed of Crime Investigation Specialists at Police Station No. 2 and Specialists for the Investigation of Property Crime and under the direction of the Tirana Judicial District Prosecutor’s Office continued the intensive work to uncover the event.

As a result of professional actions and intensive uninterrupted investigative work done by the Specialists for the investigation of the crime in the Police Commissariat No. 2 Tirana, it became possible to uncover the event within 24 hours, identifying the suspected perpetrator of the explosion.

The police operation codenamed “Explosive” was organized and finalized on the collected evidence, where during the operation the location, capture and arrest of the suspected perpetrator FA, 28 years old, resident in Tirana with a strong criminal record, previously convicted with 2 years in prison for the criminal offense “Production and sale of narcotics” and arrested for the criminal offense “Theft”.

From the control exercised in the apartment, the Police services found and seized as material evidence the bicycle, the clothes, a bag in which the explosives had been placed, the athletes, the items which the perpetrator had used in committing the criminal offense.

The materials will be referred to the Prosecutor’s Office of the Tirana Judicial District for the criminal offense “Destruction of property with explosives”.