Fax News ka zbardhur vendimin e dënimit të kryebashkiakut të Mallakastrës në Greqi. Qerim Ismailaj, në vitin 1999 punonte në ndëtim në shtetin fqinj, në një ishull. Më konkretisht ai punonte e jetonte në ishullin grek Hiot.

Pronari që e kishte punësuar në atë kohë nuk e kishte paguar atë për një punë të bërë, për të cilën duhej të jepeshin një shumë e konsiderueshme parash.

Biznesmeni grek dhe kryebashkiaku i Malakastrës janë takuar dhe janë përpalasur fizikisht mes tyre. Në momentin e sherrit greku është rrëzuar e ka përplasur kokën në kalldrëm duke marrë plagë.

Pas kësaj ai bëri klallëzim në polici, dhe menjëherë policia greke arrestoi Isamilajn, duke e dënuar atë me tre vite burg, dënim të cilin Ismailaj e kishte fshehur në formularin e dekriminalizimit që kishte dorëzuar në KQZ, gjatë zgjedhjeve lokale të 2019-tës.

Hetimet për Ismailajn nisën nga sektori për dekriminalizimin në prokurorinë e përgjithshme pas një denoncimi të bërë nga sekretari i përgjithshëm i Partisë Demokratike, Gazment Bardhi.

Prokurorisë iu desh më shumë se 1 vit e gjysmë kohë që të shprehej për rastin në fjalë, ndërkohë që nuk dihet ende si do të procedohet për mandatin e Qerimajt, dhe nëse ai do ti kalojë nënkryetarit të Bashkisë, siç është proceduar në rastin e Vorës, pas shkarkimit të Agim Kajmakut.

Fax News has published the sentencing decision of the mayor of Mallakastra in Greece. Qerim Ismailaj, in 1999 worked in construction in the neighboring country, on an island. More specifically he worked and lived on the Greek island of Hiot.

The owner who had hired him at the time had not paid him for a job done, for which a considerable amount of money had to be given.

The Greek businessman and the mayor of Malakastra met and physically clashed with each other. At the moment of the quarrel, the Greek fell and hit his head on the cobblestones, injuring himself.

After that he reported to the police, and immediately the Greek police arrested Isamilaj, sentencing him to three years in prison, a sentence which Ismailaj had hidden in the decriminalization form he had submitted to the CEC, during the 2019 local elections.

The investigations into Ismailaj started from the decriminalization department in the General Prosecutor’s Office after a denunciation made by the General Secretary of the Democratic Party, Gazment Bardhi.

It took the Prosecution more than a year and a half to make a statement on the case in question, while it is not yet known how Qerimaj’s mandate will be processed, and whether he will pass to the Deputy Mayor, as was the case in the Vora case. , after the dismissal of Agim Kajmaku