Mësohet se ndaj autorit të masakrës së ditës së djeshme në Elbasan, Arbër Papleka, prokuroria pritet të ngrejë akuzën e ‘Vrasjes në rrethana të tjera cilësuese’.

Pritet që në vijim policia të dalë me një komunikatë zyrtare ku sipas burimeve do kumonikohen akuza edhe ndaj personave të tjerë, pasi sipas burimeve policore janë prerë disa urdhër arreste. Emrat e tyre do publikohen pas pak nga policia.

Si ndodhi ngjarja?

Struktura e mbrojtjes së votës së Partisë Demokratike në Elbasan, pasi ka konstatuar një automjet me xhama të zinj që lëvizte pa targa në zonë ka njoftuar policinë rreth 20 minuta përpara se të ndodhte përplasja. Automjeti sipas Partisë Demokratike dyshohej se ishte i mbushur me para në kuadër të planit për blerjen e votës në lagjen ‘5 Maji’.

Drejtuesi i mjetit me xhama të zinj ka debatuar me ish-efektivin e Reneas Arbër Paplekaj, pjesë e strukturave të mbrojtjes së votës në PD, dhe ka njoftuar për ndihmë Pjerin Xhuvanin dhe disa persona të tjerë. Në momentin që debati ka agravuar në përdorimin e armës në vendngjarje ndodheshin dhe efektivët e policisë së bashku me drejtues të komisariatit të Elbasanit.

Si pasojë e të shtënave kanë mbetur të plagosur Emiljano Prenga, Pavlo Vuksani, (anëtarë të SMV-së), si dhe Eltjon Bodinaku (dhëndri i viktimës) dhe Xhensila Sota, efektive e FNSH-së e cila është gjetur në vendngjarje. Sota po rrinte në anë të rrugës me zv. drejtorët e policisë dhe dyshohet se u plagos nga një plumb rikoshet.

Si autor i vrasjes së Xhuvanit është identifikuar Arbër Paplekaj, i cili është një ish-efektiv i RENEA-s i cili për disa vite ka mbuluar çështjet e sigurisë pranë ambasadës amerikane. Paplekaj u vetëdorëzua në repartin RENEA në Tiranë, ku dorëzoi dhe armën e krimit, një pistoletë tip Glock të cilën e kishte me leje.

Ai është shprehur se ka qëlluar me armë në kushtet e vetëmbrojtjes, pasi grupi i Xhuvanit ka qenë i pajisur po ashtu me armë.

Burimet bëjnë me dije se i plagosur ka mbetur dhe shtetasi Klemend Xhaferri, i cili në mënyrë të çuditshme, edhe pse e gjithë skena është zhvilluar në sytë e Policisë së Shtetit, ka mundur që të largohet prej aty dhe është shpallur në kërkim nga ana e bluve të Elbasanit.

 

It is learned that against the perpetrator of yesterday’s massacre in Elbasan, Arbër Papleka, the prosecution is expected to file charges of ‘Murder in other qualifying circumstances’.

It is expected that in the future the police will issue an official statement where, according to sources, charges will be communicated to other persons, as according to police sources, several arrest warrants have been issued. Their names will be published shortly by the police.

How did the event happen?

The Democratic Party vote protection structure in Elbasan, after noticing a vehicle with black windows moving without license plates in the area, notified the police about 20 minutes before the collision. According to the Democratic Party, the vehicle was suspected to be full of money as part of the plan to buy votes in the ‘5 Maji’ neighborhood.

The driver of the vehicle with black windows debated with the former member of the Renea Arbër Paplekaj, part of the vote protection structures in the Democratic Party, and informed Pjerin Xhuvani and some other people for help. At the moment that the debate has intensified in the use of weapons at the scene, the police officers were present together with the leaders of the Elbasan police station.

As a result of the shootings, Emiliano Prenga, Pavlo Vuksani (members of the SMV), as well as Eltjon Bodinaku (son-in-law of the victim) and Xhensila Sota, FNSH operatives who were found at the scene, were injured. Sota was standing on the side of the road with the deputy. police directors and was allegedly wounded by a ricochet bullet.

Arbër Paplekaj, a former RENEA operative who has been covering security issues at the US Embassy for several years, has been identified as the perpetrator of Xhuvani’s murder. Paplekaj surrendered to the RENEA unit in Tirana, where he also handed over the weapon of the crime, a Glock pistol, which he had with a permit.

He stated that he fired a weapon in self-defense, as Xhuvani’s group was also equipped with a weapon.

Sources suggest that the citizen Klemend Xhaferri was also injured, who strangely, although the whole scene took place in the eyes of the State Police, was able to leave there and was declared wanted by the blues of Elbasan.