Një atentat me armë zjarri ka ndodhur rreth mesditës në lagjen “Emin Matraxhiu”, pranë stadiumit Elbasan Arena në Elbasan. Objektiv i këtij atentati ka qenë shtetasi i identifikuar si Ervis Çausholli.

Sipas policisë përplasja ka ndodhur pas një sherri. Pas kësaj, si objektivi i këtij atentati, ashtu edhe autorët janë zhdukur në drejtim të paditur dhe po punohet për kapjen e tyre.
Çausholli ka qenë brenda mjetit tip “Mazda” në lëvizje kur është qëlluar dhe ka marrë vetëm një plumb në dorë.

Burime policore bëjnë me dije se, drejtuesi i mjetit braktisi makinën fill pas të shtënave, ndërsa nuk ka njoftim për persona të plagosur nga spitali i Elbasanit.

Çausholli, i njohur ndryshe edhe si “korçari” është një emër mjaft i njohur për policinë në Elbasan, pasi rezulton të jetë i përfshirë në disa ngjarje të tjera kriminale në qytet.
Ky i fundit u padit në shkurt të këtij viti nga një qytetar për dhunë pasi e ndaloi me makinë duke tentuar ta nxjerrë prej saj, ndërkohë që e goditi edhe me grushte.

Ngjarja ndodhi në mes të qytetit të Elbasanit dhe u kap nga disa kamera sigurie. Më pas, personi i dhunuar shkoi në polici për të bërë denoncimin. Pas denoncimit, ai deklaroi për mediat se ishte kërcënuar nga një tjetër person, i afërt i Çaushollit për ta tërhequr ç’ka kishte thënë para oficerëve të Policisë Gjyqësore.

Policia ka shoqëruar dhjetë dëshmitarë okularë të atentatit të dështuar në zonën e stadiumit në Elbasan, të cilët kanë qenë aty kur u qëllua me pistoletë ndaj një makine në lëvizje.

Çausholli ishte shoqëruar disa herë në polici si i dyshuar për disa ngjarje në Elbasan, por më pas ishte liruar duke u gjetur i papërfshirë në to.

Njoftimi i policisë
Rreth orës 11:50 , në lagjen “Emin Matraxhiu”, Elbasan, dyshohet se gjatë një konflikti është qëlluar me armë zjarri në drejtim të një mjetit. Autori i dyshuar ka braktisur mjetin dhe është larguar. Deri në këto momente nuk ka asnjë njoftim as nga spitali dhe as nga qytetarët për ndonjë person të plagosur.
Grupi hetimor ndodhet në vendngjarje dhe po punon për zbardhjen e rrethanave të ngjarjes, identifikimin dhe kapjen e autorit/ëve.
Shërbimet e Policisë po krehin zonën në të cilën dyshohet se mund të jetë fshehur autori që ka qëlluar me armë zjarri.

An assassination attempt with firearms took place around noon in the “Emin Matraxhiu” neighborhood, near the Elbasan Arena stadium in Elbasan. The target of this assassination was the citizen identified as Ervis Çausholli.

According to the police, the clash happened after a quarrel. After that, both the target of this assassination and the perpetrators have disappeared in an unknown direction and work is underway to capture them.

Chausholli was inside the vehicle type “Mazda” in motion when he was shot and took only one bullet in his hand.

Police sources suggest that the driver of the vehicle left the car immediately after the shooting, while there is no report of injured people from the hospital of Elbasan.

Çausholli, otherwise known as “Korçari” is a well-known name for the police in Elbasan, as it turns out to be involved in several other criminal events in the city.

The latter was sued in February this year by a citizen for violence after he stopped her with a car trying to get her out of it, while he also hit her with fists.

The incident took place in the middle of the city of Elbasan and was captured by several security cameras. The raped person then went to the police to make the report. After the denunciation, he stated to the media that he had been threatened by another person, close to Çausholl, to withdraw what he had said in front of the Judicial Police officers.

Police have escorted ten eyewitnesses to the failed assassination attempt in the area of ​​the stadium in Elbasan, who were there when he was shot with a pistol at a moving car.
Chausholli was accompanied several times to the police as a suspect for several events in Elbasan, but was later released being found not involved in them.Notification to the police
At around 11:50, in the “Emin Matraxhiu” neighborhood, Elbasan, it is suspected that during a conflict, a firearm was fired at a vehicle. The suspected perpetrator abandoned the vehicle and fled. So far there is no notification either from the hospital or from the citizens for any injured person.
The investigative team is at the scene and is working to clarify the circumstances of the event, identify and apprehend the perpetrator (s).
Police services are combing the area in which it is suspected that the perpetrator who shot with a firearm may have been hiding.