Paratë nuk mund ta blejnë lumturinë: Shikoni reagimin e pasanikut të cilin e braktis gruaja (Foto) | Infoelbasani.Al

Paulin (Gjergji) Marku është një nga viktimat e atentatit të dy netëve më parë në Kurbin, ku humbi jetën edhe biznesmeni tjetër Bujar Lika (Hasani) si edhe u plagos 21 vjeçari, Kreshnik Tusha, që aktualisht ndodhet në spital.

Nuk dihet ende se kush ka qenë objektivi I vërtetë I atentatit, ndërkohë që Marku që shikohet edhe në në foton e siguruar nga syri.net, njihej si pronari i ish-bar Nikolinos në Tiranë, që u shkatërrua vite më parë.

Ai zotëronte disa kompani si “Antoni New-York”, “Intertronic” apo “Petro Gaz Albania-n”.

Hetuesit konfirmuan faktin se janë duke hetuar edhe lidhjet e tij të biznesit me Maltën, si dhe disa konflikte për një pronë në një nga zonat e njohura në Tiranë. Viktima tjetër, Bujar Hasani (Lika), është mik i biznesmenit Ervis Martinaj dhe është një kontingjent i njohur për policinë, pasi më herët ka qenë i përfshirë në ngjarjen ne Linzë, ku mbeti i vrarë Enton Nikaj.

Ai kishte në pronësi lokalin “Dea Cafe” në ish-Bllok. E kaluara e tij dhe përplasjet me grupet kriminale, janë gjithashtu një pistë që po hetohen me qëllim zbardhjen e atentatit të mirë organizuar.


Paulin (Gjergji) Marku is one of the victims of the assassination attempt two nights ago in Kurbin, where another businessman Bujar Lika (Hasani) also lost his life and 21-year-old Kreshnik Tusha, who is currently in hospital, was injured.

It is not yet known who was the real target of the assassination, while Marku, who is also seen in the photo provided by syri.net, was known as the owner of the former bar Nikolino in Tirana, which was destroyed years ago.

He owned several companies such as Anthony New York, Intertronic or Petro Gaz Albania.

Investigators confirmed the fact that his business connections with Malta are being investigated, as well as some conflicts over a property in one of the popular areas in Tirana. The other victim, Bujar Hasani (Lika), is a friend of businessman Ervis Martinaj and is a well-known contingent for the police, as he was previously involved in the event in Linza, where Enton Nikaj was killed.

He owned the Dea Cafe in the former Bloc. His past and clashes with criminal groups are also a track to be investigated in order to uncover the well-organized assassination.