Është zbardhur shkaku i vdekjes së Florian Lamçes, i cili u vra mëngjesin e djeshëm në qytetin e Elbasanit, ku një nga të dyshuarit është Sokol Sanxhaktari. Për këtë të fundit prokurori Kreshnik Ajazi kërkon masën e arrestit me burg, nën akuzën e vrasjes.

Sanxhaktari rezulton i dehur në masën 0.7 gl/l por po i bëhen dhe analizat e gjakut për të parë nëse ka qenë ose jo nën efektin edhe të narkotikëve.

Ndërkohë nga goditja me sende të forta gjatë sherrit, tashm është e konfirmuar se vdekjen Florian Lamçes ja ka sjellë një goditje në kokë që nga një këmbë karrigeje që i ka sjellë çarje të kafkës si dhe një çarje e aortës në parakrahun e majtë.

Është zbardhur dëshmia e Sokol Sanxhaktarit, i cili është i dyshuar për vrasjen e Florian Lamçes në orët e para të mëngjesit të djeshëm në Elbasan. Sanxhaktari është shprehur se Lamçen e ka pasur shumë shok, dhe natën kur kanë ndodhur ngjarja kanë konsumuar shumë pije alkoolike, në disa lokale të ndryshme.

Sanxhaktari shprehet se nuk e mban mend as se pse e ka qëlluar Lamçen, dhe as se pse viktima i është përgjigjur, ndërsa shton se bashkë me ta në tavolinë ka qenë dhe Ardiano Hajdari.

“Jam i shokuar, me të kemi qenë shumë shokë. Kemi frekuentuar disa lokale natën vonë, dhe kemi konsumuar shumë alkool. Nuk e kujtoj as se pse më qëlloi dhe as pse e qëllova. As tani nuk e besoj atë që ka ndodhur. Në takim bashkë me ne ka qenë Ardiano Hajdari”, është shprehur Sanxhakatari.

Mësohet se në momentin kur është dërguar nga spitali për në komisariat, Sanxhaktari ka qenë i pavetëidjshëm, dhe dyshimet e grupit hetimor janë që ai ka qenë nën efektin e lëndëve narkotike.

Ngjarja ndodhi në një lokal në qendër të Elbasanit, në lagjen “Luigj Gurakuqi. Mësohet se ata kishin pirë alkool tërë natën me njëri-tjetrin dhe në rrethana ende të paqarta ata kanë nisur të konfliktohen me sende të forta e shishe teksa kanë qenë të gjithë nën ndikimin e alkoolit.

Për pasojë të tre personat, përfshi dhe autorët, Adriano Hajdari dhe Sokol Sanxhaktari, u lënduan lehtë. Ata aktualisht ndodhen në komisariatin e Elbasanit, ndërsa ka qenë e pamundur marrja e dëshmisë së tyre, pasi ende nuk iu kishte dalë pija.

The cause of death of Florian Lamçe, who was killed yesterday morning in the city of Elbasan, where one of the suspects is Sokol Sanxhaktari, has been revealed. For the latter, the prosecutor Kreshnik Ajazi requests the measure of arrest in prison, under the charge of murder.

Sanjaktar is drunk at the rate of 0.7 gl / l, but blood tests are being done to see if he was under the influence of narcotics or not.

Meanwhile, from the blow with hard objects during the quarrel, it is already confirmed that the death of Florian Lamçe was brought by a blow to the head from a chair leg that brought cracks in the skull and a rupture of the aorta in the left forearm.

The testimony of Sokol Sanxhaktari, who is suspected of killing Florian Lamçe in the early hours of yesterday morning in Elbasan, has been revealed. Sanxhaktari said that Lamçe had many friends, and on the night of the incident they consumed a lot of alcohol, in several different places.

Sanxhaktari says that he does not remember either why he shot Lamça, or why the victim responded, while adding that Ardiano Hajdari was at the table with them.

“I am shocked, we have been very friendly with him. We frequented some bars late at night, and consumed a lot of alcohol. I do not even remember why he shot me or why I shot him. Even now I do not believe what happened. “Ardiano Hajdari was in the meeting with us”, said Sandzhakatari.

It is learned that at the time he was sent from the hospital to the police station, Sanxhaktari was unconscious, and the suspicions of the investigative group are that he was under the effect of narcotics.

The event took place in a bar in the center of Elbasan, in the neighborhood “Luigj Gurakuqi. It is learned that they had been drinking alcohol all night with each other and in still unclear circumstances they started to clash with hard objects and bottles as they were all under the influence of alcohol.

As a result, all three persons, including the perpetrators, Adriano Hajdari and Sokol Sanxhaktari, were slightly injured. They are currently in the police station of Elbasan, while it was impossible to get their testimony, as they had not yet had a drink.