Bashkë me Krishtlindjet, Greqia është duke festuar edhe mbërritjen e dozave të para të vaksinës kundër koronavirusit.

Mediat greke raportojnë se pak minuta më parë, dozat e para të vaksinës së kompanisë Pfizer/ BioNTech kanë mbërritur në vend nën masa të rrepta sigurie.

Kamioni frigoriferik i ka dorëzuar ato tek autoritetet greke duke shënuar kështu një zhvillim të rendësishëm për vendin, i cili është duke numëruar shifra të larta vdekshmërie.

Greqia do të marrë 83 mijë doza deri në 31 dhjetor dhe rreth 430 mijë doza deri në muajt janar dhe shkurt.

Ndërkohë, deri më tani nuk ka asnjë datë se kur do të mbërrijnë vaksinat e para në Shqipëri.

Along with Christmas, Greece is also celebrating the arrival of the first doses of the coronavirus vaccine.

Greek media report that a few minutes ago, the first doses of Pfizer / BioNTech vaccine arrived in the country under strict security measures.

The refrigeration truck has handed them over to the Greek authorities thus marking an important development for the country, which is counting high mortality rates.

Greece will receive 83 thousand doses by December 31 and about 430 thousand doses by January and February.

Meanwhile, so far there is no date when the first vaccines will arrive in Albania.