Një person i veshur si në mesjetë me rastin e Hallwuinit ka lënë të vrarë të paktën 2 persona dhe 5 të tjerë të plagosur rëndë.

Ngjarja u regjistrua të shtunën para mesnatës në qytetin kanadez të Kebekut dhe një mashkull në të 20-at është shoqëruar nga policia.

Pak para orës 10:30 të mbrëmjes policia mori informacionet e para për një person që lëvizte me rroba të stilit mesjetar duke mbajtur një shpatë me vete.

Trupi i viktimës së tij të parë u gjet nga tri kalimtare afër godinës së parlamentit, me një plagë tejpërtej kraharorit.

Dëshmitarët e panë autorin të vraponte me një armë zjarri në drejtim të një hoteli luksoz ku kishte parkuar makinën e tij.

Me vete ai mbante edhe disa bidonë me benzinë.

Itinerari i vrasjeve vazhdoi në një zonë tjetër të Kebekut ku i dyshuari goditi në mënyrë të rastësishme kalimtarët.

Njëri prej tyre nuk i mbijetoi plagës së thellë me mjetin prerës pasi u dërgua në spital.

Dhjetëra policë izoluan lagje të tëra përqark vendngjarjeve duke arritur ta neutralizojnë të dyshuarin pas orës 1 të mëngjesit, por banorët u udhëzuan të qëndrojnë në shtëpitë e tyre.

Motivet e sulmit ende nuk janë qartësuar.

Një ditë më parë në Kanada dhe kudo nëpër botë u festua me kostume dhe maska dita e Hallwuinit apo siç njihet nga të krishterët edhe si Festa e Gjithë Shenjtorëve.

A person dressed as in the Middle Ages on the occasion of Halloween has left at least 2 people dead and 5 others seriously injured.

The incident was recorded on Saturday before midnight in the Canadian city of Quebec and a man in his 20s was accompanied by police.

Shortly before 10:30 p.m., police received the first information about a person moving in medieval-style clothes carrying a sword with him.

The body of his first victim was found by three passers-by near the parliament building, with a wound beyond the chest.

Witnesses saw the perpetrator running with a firearm in the direction of a luxury hotel where he had parked his car.

He also carried some petrol cans with him.

The killing routine continued in another area of ​​Quebec where the suspect accidentally hit passers-by.

One of them did not survive the deep wound with the cutting tool after being taken to hospital.

Dozens of police officers isolated entire neighborhoods around the scene, managing to neutralize the suspect after 1 a.m., but residents were instructed to stay in their homes.

The motives of the attack have not yet been clarified.

The day before in Canada and around the world Halloween was celebrated with costumes and masks or as it is known by Christians also as the Feast of All Saints.