Pesë fëmijë u gjetën pa shenja jete në Gjermani një ditë më parë. Policia ka dyshime të forta se ata u helmuan nga nëna e tyre 27-vjeçare, e cila më pas tentoi që të kryente vetëvrasje.

E reja kishte gjashtë fëmijë dhe sipas policisë shpëtoi vetëm fëmijën më të madh të sajin, shkruan abcnews.al.

Trupat e të vegjëlve janë zbuluar në një kompleks apartamentesh në Solingen, 20 milje nga Cologne më Gjermaninë lindore.

Lexo edhe: Tragjedi në Gjermani, 5 fëmijë gjenden të vdekur në apartament

Sipas Bild, nëna 27-vjeçare e tyre dyshohet që t’u ketë marrë jetën dhe më pas është hedhur përpara një treni. Mediat gjermane po e krahasojnë atë me Medean, një figurë e mitologjisë greke që vrau fëmijët e saj.

Pas tentativës, ajo ka arritur që të mbijetojë por me plagë serioze.

Fëmijët raportohet të kenë qenë të moshës një, dy, tre, gjashtë dhe tetë vjeçare, ndërsa njëri që ishte 11-vjeç ka dalë i palënduar.

Më e vogla mes viktimave ishte 18-muajshe ndërsa 11-vjeçari ndodhet nën kujdesin e të afërmve.

Five children were found without signs of life in Germany the day before. Police have strong suspicions that they were poisoned by their 27-year-old mother, who then attempted suicide.

The young woman had six children and according to the police saved only her eldest child, writes abcnews.al.

The bodies of the children were discovered in an apartment complex in Solingen, 20 miles from Cologne in East Germany.

Read also: Tragedy in Germany, 5 children found dead in the apartment

According to Bild, their 27-year-old mother is suspected to have taken their lives and then jumped in front of a train. German media are comparing her to Medea, a figure from Greek mythology who killed her children.

After the attempt, she managed to survive but with serious injuries.

The children are reported to have been aged one, two, three, six and eight years old, while one who was 11 years old came out unharmed.

The youngest of the victims was 18 months old while the 11-year-old is in the care of relatives.