Shpërthimi që tronditi kryeqytetin është i lidhur me një histori hakmarrjesh mes familjeve Reçi dhe Gjini nga Rrësheni. Kalvari i ngjarjeve daton që prej vitit 2016, duke numëruar 4 ‘të ndjerë’ nga të dyja familjet. Në studion e emisionit “Opinion” gazetari Artan Hoxha tha se njëri nga ata ka qenë i pafajshëm.

Hoxha u shpreh:

Mes tyre është dhe nipi i Preng Gjinit, Kreshnik Gjini, i cili ishte krejt i pafajshëm. Ai punonte kamarier në Blegjikë dhe u ‘hoq qafe’ vetëm se bëri një status për ‘eliminimin’ e Gaspër Reçit.
Përkatësisht, nga familja Gjini është ‘eliminuar’ Krshnik Gjini dhe Armando Gjini, ndërsa nga familja Reçi, Gaspër Reçi dhe Kastriot Reçi.

The explosion that shook the capital is related to a story of revenge between the Reçi and Gjini families from Rrëshen. The ordeal of events dates back to 2016, counting 4 ‘felt’ from both families. In the studio of the show “Opinion” journalist Artan Hoxha said that one of them was innocent.

Hoxha said:

Among them is Preng Gjini’s nephew, Kreshnik Gjini, who was completely innocent. He worked as a waiter in Belgium and got rid of it only because he made a status for the ‘elimination’ of Gaspër Reçi.
Respectively, Krshnik Gjini and Armando Gjini were ‘eliminated’ from the Gjini family, while from the Reçi family, Gaspër Reçi and Kastriot Reçi.