10 minuta para mesnatës së të mërkurës, një tjetër atentat i rëndë ka tronditur sërish qytetin e Vlorës ku mbeti i vrarë një një 35 vjecar.

35 vjecari Shkëlzen Velaj ka qenë duke hyrë për në shtëpi, kur ka vënë re se pranë pallatit ka qenë duke u ndjekur nga një makinë e dyshimtë, Velaj e ka lënë makinën e tij ndezur dhe ka ikur me vrap për t’u futur në banesë, në katin e 5 të pallatit kur ka qenë duke hapur derën atentatori ka lëshuar breshëri plumbash në drejtim të tij.

Plumbat në drejtim të 35 vjecarit kanë qenë nga një distancë e afërt. Në trupin e Velaj është lëshuar një karikator automatiku, që i kanë kushtuar jetën 35 vjecarit. Sipas policisë 35 vjecari ka ndërruar jetë në spital. Atentati dyshohet të jetë kryer nga 2 apo më shumë persona.

Autorët pas atentatit janë larguar në drejtim të rrugës së lumit të Vlorës, në afërsi të fshatit Risili pranë “bay passit” ku kanë braktisur makinën tip BMW pa targa dhe e kanë djegur ndërsa janë larguar në drejtim të paditur.
Policia prezente në vendin e ngjarjes ka bërë grumbullimin e materialeve dhe po punon për zbardhjen.

Sa i takon Shkëlzen Velaj, 35 vjecari është vëllai i Ardi Velaj, i mbetur i vrarë në masakrën e Çoles, ndodhur në 7 prill të 2015-ës.

 

10 minutes before midnight on Wednesday, another serious assassination has shaken the city of Vlora again, where a 35-year-old man was killed.

35-year-old Shkëlzen Velaj was entering the house, when he noticed that near the palace he was being chased by a suspicious car, Velaj left his car running and ran to enter the apartment , on the 5th floor of the building when he was opening the door, the assassin fired bullets in his direction.

The bullets in the direction of the 35-year-old were from a close distance. An automatic caricature was released on Velaj’s body, which cost the life of the 35-year-old. According to the police, the 35-year-old died at the hospital. The assassination is suspected to have been carried out by 2 or more people.

The perpetrators after the assassination left in the direction of the river road of Vlora, near the village of Risili near the “bay pass” where they abandoned the BMW car without license plates and burned it while leaving in the direction of the defendant.
Police present at the scene have been collecting materials and are working to uncover.

As for Shkëlzen Velaj, the 35-year-old is the brother of Ardi Velaj, who was killed in the Çole massacre, which took place on April 7, 2015.