Shpërthimi i fishekzjarreve shënjon hyrjen e vitit të ri, ndërsa ngjyrat e shumta i japin edhe më shumë gjallëri mbrëmjes së fundvitit.

Por, përveç bukurisë që ato kanë, fishekzjarret janë edhe të rrezikshme.

Të shumta kanë qenë rastet që gjatë festave të fundvitit janë plagosur shumë persona nga shpërthimi i tyre, ku jo pak kanë gjetur edhe vdekjen.

Kohët e fundit shitja e tyre është ndaluar me ligj në pothuajse të gjithë botën dhe për shpërthimin e tyre janë organizuar bashkitë apo komunat.

Por, disa foto të trishta po bëjnë xhiron e rrjetit, ku qindra zogj shihen të ngordhur në rrugët e romës, pasi janë mbytur nga tymi i fishekzjarreve apo janë goditur nga ato.

The explosion of fireworks marks the beginning of the new year, while the many colors give even more vibrancy to the end-of-year evening.

But in addition to the beauty they have, fireworks are also dangerous.

There have been many cases when during the end of the year holidays many people were injured by their explosion, where not a few were found dead.

Recently, their sale has been banned by law almost all over the world and municipalities or communes have been organized for their explosion.

But, some sad photos are making the rounds of the network, where hundreds of birds are seen dead on the streets of Rome, after being drowned by the smoke of fireworks or hit by them.