Për pak desh u takova me Zotin….
Shefi i forcave të policisë “Shqiponja” i përfshirë në aksion shkruan në rrjetet sociale se për pak shpëtoi pa shkuar tek Zoti.

“Për pak desh u takova me Zotin i plotfuqishëm. Për fat të mirë ende jo”, shkruan Enkel Xhaferri në një postim në rrjetet sociale, që duket se ka marrë vëmendjen e të gjithëve, pasi zakonisht në këto operacione njerëzit që marrin pjesë janë të kujdesshëm që të mos identifikohen.

Ngjarja

Policia sqaroi se: rreth orës 13:20 të ditës së djeshme, në lagjen “11 Nëntori”, Elbasan shtetasja F. Zh., ka patur një konflikt me bashkëshortin e saj, shtetasin Lefter Zhidru, 71 vjeç, i cili në momentin që ka shkuar Policia është futur në banesë dhe ka qëlluar me armë zjarri kallash në drejtim të forcave të Policisë.

Pas 5 orë negociatash, fillimisht nga Policia vendore e Elbasanit dhe më pas nga grupi negociator i RENEA-s dhe i grupeve taktike me shtetasin Lefter Zhidru, për t’u dorëzuar, ky shtetas nuk i është bindur në asnjë çast thirrjeve të Policisë, por ka reaguar me armë ndaj grupit negociator dhe grupeve taktike të RENEA-s që po negocionin me të.

Ndodhur në kushtet e mosbindjes për t’u dorëzuar, forcat speciale Renea kanë ngushtuar rrethimin e banesës ku ndodhej 71-vjeçari.

Shtetasi Lefter Zhidru, kur ka parë që forcat Renea po i afroheshin derës së banesës, ka hapur përsëri zjarr në drejtim të Policisë.

Në kushte të larta sigurie për jetën e punonjësve të Policisë, RENEA i ka bërë përsëri thirrje për të hapur derën dhe t’i dorëzohej Policisë, por përsëri 71-vjeçari ka reaguar me armë dhe në këto kushte RENEA ka shpërthyer derën për të hyrë në banesë.

Në momentin që forcat speciale RENEA po ndërhynin në banesë 71-vjeçari ka sulmuar përsëri me breshëri plumbash Forcat Renea duke rrezikuar seriozisht jetën e tyre, por falë mburojës metalike kolektive nuk është lënduar asnjë punonjës i RENEA-s.

Në kushtet e vetëmbrojtjes forcat speciale RENEA i janë kundërpërgjigjur më zjarr dhe gjatë shkëmbimit të zjarrit, 71-vjeçari ka mbetur i vrarë.

Grupi Hetimor, nën drejtimin e prokurorit, ndodhet në vendngjarje dhe në banesën e 71-vjeçarit ka gjetur dhe sekuestruar në cilësinë e provës materiale një armë zjarri kallashnikov, një sasi të konsiderueshme municioni luftarak dhe disa kallëpe me lëndë plasëse të montuara me kapsolla detonatore gati për shpërthim.

 

I almost met God….
The chief of the police force “Shqiponja” involved in the action writes on social networks that he almost escaped without going to God.

“I almost met God Almighty. Fortunately not yet “, writes Enkel Xhaferri in a post on social networks, which seems to have received everyone’s attention, as usually in these operations the people who participate are careful not to be identified.

event

The police clarified that: around 13:20 yesterday, in the neighborhood “11 November”, Elbasan, the citizen F. Zh., Had a conflict with her husband, the citizen Lefter Zhidru, 71 years old, who at the moment gone Police entered the apartment and fired cane fire in the direction of Police forces.

After 5 hours of negotiations, first by the local police of Elbasan and then by the negotiating team of RENEA and tactical groups with the citizen Lefter Zhidru, to surrender, this citizen did not obey at any moment the calls of the Police, but has reacted with weapons to the negotiating team and RENEA tactical groups that are negotiating with it.

In a state of disobedience to surrender, Renea special forces have tightened the siege of the 71-year-old’s apartment.

Citizen Lefter Zhidru, when he saw that Renea forces were approaching the door of the apartment, opened fire again in the direction of the Police.

In high security conditions for the lives of police officers, RENEA again called to open the door and surrender to the Police, but again the 71-year-old reacted with a weapon and in these conditions RENEA broke down the door to enter flat.

At the moment when RENEA special forces were intervening in the apartment, the 71-year-old attacked again with a barrage of bullets, seriously endangering their lives, but thanks to the collective metal shield, no RENEA employee was injured.

In self-defense, RENEA special forces responded with fire and during the exchange of fire, the 71-year-old was killed.

The Investigative Group, under the direction of the prosecutor, is at the scene and in the apartment of the 71-year-old has found and seized as material evidence a Kalashnikov firearm, a considerable amount of ammunition and several molds with explosives mounted with detonating capsules ready for explosion.