Një shqiptar është arrestuar në Firence për shkak të kundërshtimit për të mbajtur maskë në rrugë dhe kundërshtimit me dhunë karshi patrullës së policisë, duke dërguar tre në spital.

Edhe pse në Itali është bërë e detyrueshme mbajtja e maskës edhe në mjediset e jashtme, me dekret të firmosur nga kryeministri Conte, shqiptari dhe një grua që e shoqëronte shëtisnin në rrugët e Firenzes pa mbajtur maska.

Tre policë të Policisë Bashkiake iu afruan dhe i kërkuan që të vinte maskën, në të kundërt do të penalizohej, por shqiptari kundërshtoi me forcë, duke theksuar se kishte të drejtë të lëvizte me gojën e hundën zbuluar.

Pas polemikave, patrulla kërkoi përforcime, por shqiptari kaloi nga fjalët te veprat, duke i sulmuar dhunshëm.

Goditje, shqelma dhe një breshëri grushtesh pa fund, duke bërë që tre policë të shkonin më pas në spital. Njërit prej tyre i kafshoi gishtin dhe për pak sa nuk ia këputi fare.

Vetëm pas ndërhyrjes së forcave të rendit u mundësua arrestimi, plot mundim, i shqiptarit, i cili nesër do të dalë para gjyqtarit për vlerësimin e masës së arrestit.

An Albanian man has been arrested in Florence for refusing to wear a mask on the street and violently opposing a police patrol, sending three to hospital.

Although in Italy it has become mandatory to wear the mask outdoors, with a decree signed by Prime Minister Conte, the Albanian and a woman who accompanied him walked the streets of Florence without wearing masks.

Three Municipal Police officers approached him and asked him to put on the mask, otherwise he would be penalized, but the Albanian strongly objected, emphasizing that he had the right to move with his mouth and nose exposed.

After the controversy, the patrol asked for reinforcements, but the Albanian went from words to deeds, violently attacking them.

Blows, kicks and a barrage of endless punches, causing three police officers to then go to the hospital. One of them bit his finger and almost broke it at all.

Only after the intervention of the law enforcement forces was it possible to arrest, full of trouble, the Albanian, who tomorrow will appear before the judge to assess the measure of arrest.