Pas pamjeve filmike të transmetuara në një emisionin investigativ, ku dy prej mjekëve në Spitalin e Fierit shfaqen duke u marrë ryshfet qytetarëve, Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i ka kërkuar menjëherë Spitalit të Fierit pezullimin e tyre nga detyra ndërsa organeve kompetente hetimin e plotë të ngjarjes.

Mjeku psikiatër me inicialet A.S., dhe mjeku ORL, me inicialet E.Sh., aktualisht janë pezulluar nga detyra.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale fton qytetarët të denoncojnë çdo rast korruptiv, abuziv dhe sjelle jo korrekte pranë strukturave të shëndetësisë, duke i siguruar se çdo rast që njollos punën e qindra e mijëra bluzave të bardha, do të marrë ndëshkimin e merituar.

After the film footage broadcast in an investigative show, where two of the doctors in Fier Hospital appear taking bribes from citizens, the Ministry of Health and Social Protection has immediately asked the Fier Hospital to suspend them from duty while the competent authorities investigate the full event.

The psychiatrist with the initials A.S., and the ENT doctor with the initials E.Sh., are currently suspended from duty.

The Ministry of Health and Social Protection invites citizens to report any case of corruption, abuse and misconduct to health structures, assuring them that any case that tarnishes the work of hundreds of thousands of white shirts, will receive the punishment it deserves.